БСП иска забрана на сцените с насилие в медиите през деня

4380
БСП иска забрана на сцените с насилие в медиите през деня
Снимка: Thinkstock Images

Да бъде ограничено излъчването на сцени, съдържащи или подбуждащи към насилие, в медиите между 7 и 22 часа предлагат депутати от БСП с внесени в парламента промени в Закона за радиото и телевизията, предаде Mediapool.

Предложението е доставчиците на медийни услуги да не допускат показването на сцени, подбуждащи към насилие в новинарските си емисии, филмово съдържание, или други предавания, създадени за тях, както и в кинематографско съдържание или документални филми с подобно съдържание в часовете между 7 сутринта и 22 вечерта.

Как се прави медийно влияние и силата на кредита от КТБ

Сложна структура от „кухи“ фирми и необезпечени кредити е била причината за обявяването в несъстоятелност на Корпоративна т...

Проектът предвижда и по-строги регулации за звука на телевизионните реклами.

В момента в закона има неясно понятие "сила на звука", за която няма дефиниция и не е ясно какво се разбира, когато Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да упражни контрол. Вносителите предлагат да се въведе измерване на три основни параметъра, на базата на които да се определя дали в програмата рекламата се излъчва с по-силен звук.

Други внесени промени предвиждат да се забрани рекламата в детски предавания и новини, които са с времетраене до 30 минути. Предложението се прави с мотив да се намали въздействието на рекламата върху децата, които в детските предавания няма как да разграничат рекламните внушения от останалото съдържание.

Настоява се също в текстовете да бъде записана забрана за реклама на наркотици.

Vizeum е най-бързо развиващата се медийна агенция в света

Международната медийна агенция Vizeum, представена и на българския пазар от 2013 година, бе обявена за най-бързо развиващата се медийна...

С предложенията се променят и правилата за обновяване на СЕМ. Въвежда се изискване за професионален опит и задължително кандидатите за членове да имат единствено българско гражданство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com