Бум на стомашно-чревни разстройства в Мездра

794
Бум на стомашно-чревни разстройства в Мездра
Снимка: iStock/Guliver

За повишена активност на стомашни разстройства съобщават личните лекари от Мездра през последната седмица.Те са особено агресивни при малките пациенти, при които има риск от обезводняване. В резултат на това болният чувства силна умора, виене на свят, обща отпадналост. От регионалната здравна инспекция - Враца съобщават, че регистрираните остри респираторни заболявания и грип са 21, което е в норма за сезона.

Установени са и по два случая на варицела, туберкулоза, ламблиоза и хепатит А. Последните два случая на хепатит А са регистрирани в мездренското село Долна Кремена, където вече са предприети действия с цел ограничаване разпространението на вируса. При хепатит А – „болестта на мръсните ръце“, е характерна сезонността и цикличният й характер. Заболяваемостта от хепатит започва в края на септември, но през пролетта може още да е активена, тъй като вирусът е много издръжлив.

Кучетата могат да надушват определени болести

Кучетата могат да бъдат обучени да подушат някои видове рак, хората в риск от диабетна кома, а сега и децата с малария просто като ми...

От здравната инспекция предупреждават да се спазва строга лична хигиена при приготвяне и съхранение на храната. Превантивните мерки са насочени предимно към подобряване на битовата хигиена и култура на хранене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com