България е в челото на класациите за качество и бързина на интернет връзките

18791
България е в челото на класациите за качество и бързина на интернет връзките

Скоростта на интернета в България е една от най-високите в света. Всъщност страната ни е на осмо място на планетата по скорост на интернет, показват данните от проучване на фирмата Akamaj, цитирани от "Капитал".

Челната тройка на страните с най-бърз интернет е оглавявана от азиатски държави - лидер е Хонконг с 54.1 Mbps, следван от Южна Корея и Япония.

LinkedIn е новият Facebook

Маркетинговият потенциал на LinkedIn ще се разгърне с пълна скорост през тази година и бизнес мрежата ще замести до голяма степен в мно...

Страната ни отчита пикова скорост от 32.1 Mbps като данните са за третото тримесечие на 2012 г. На годишна база България показва повишение от 36% в пиковата скорост, се посочва още в изследването.

След тях са Латвия, Румъния, Белгия и Швейцария.

Бързият интернет в България е един от малкото инфраструктурни показатели, по които тя е на челните места в световен мащаб и това е факт през последните няколко години. Има обаче разлики в различните региони на страната, както и по отношение на различните показатели.

Големите компании, които следят интернет трафика, класират България на различни позиции по бързина на интернет и качество на услугата, казва и "Нова телевизия".

Заради мрежата дете приспа родителите си

15-годишна ученичка и нейната, с година по-голяма, приятелка, поставили приспивателно на родителите, за да може да имат достъп до интер...

Добрата новина обаче е, че като максимална и пикова скорост, страната ни в повечето случаи заема най-челните места. Например Pando Networks, компания, специализирана в изследване на интернет връзките в света, ни отрежда трето място по средна скорост на сваляне. В България тя е 1.611 Mbps, като единствените с по-добри резултати са Южна Корея и Румъния. Това изследване е направено през 2011 г. Година по-рано проучване на университетите в Оксфорд и Овиедо, поръчано от Cisco, отрежда на страната ни четвърто място.

Може би едно от най-актуалните сравнения и данни могат да се намерят от агенцията за проучвания Ookla.

Показателно е обаче, че в България цената е най-ниска за това качество на интернет-доставката. Според Ookla потребителите в страната ни плащат по 54 цента на 1 Mbps. След нас са румънците, които получават 1 Mbps срещу 67 цента.

Редактор: Ивайло Петров

Децата с психологически проблеми са по-уязвими в интернет

Нежеланите ситуации в интернет не винаги причиняват вреда на детето. Всъщност, повечето деца не се притесняват от често срещаните риско...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com