Червен код за пожари в няколко области

2942
Червен код за пожари в няколко области
Снимка: БГНЕС

Червен индекс за пожароопасност е обявен в част от областите Видин, Плевен, Бургас, Хасково и Ямбол. Това сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Червеният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за Северна, Североизточна, Югоизточна и части от Западна България. Оранжевият индекс за предупреждениеважи за части от областите Видин, Монтана,Враца, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Сливен, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Перник, София – област.

Код "Червено" за опасност от пожари в Източна България

Код червен е обявен за опасност от пожари в Източна България. Кодът е в сила за областите Бургас, Ямбол, Варна, Шумен Добрич, част от ...

Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com