Ден първи, скандал първи!

7077
Ден първи, скандал първи!
Опозицията поиска изслушване на премиера, мнозинството го отхвърли

Народното събрание провежда днес първото си пленарно заседание за 2012 година и като за старт депутатите не пропуснаха да проявят познатата си припряност и афинитет към спор с противника.

Народните избраници се изпокараха заради желанието на опозицията да бъде изслушан премиерът за решенията на Европейския съвет от 9 декември 2011 г. В крайна сметка предложението бе отхвърлено, а народният представител Ангел Найденов (Коалиция за България) заяви, че Народното събрание не може да стои настрани от целия този национален диалог, който е необходим. „Няма никакво значение, какви са причините, довели до това състояние, в което се намира Европейският съюз. Но, за да формираме национална позиция, би следвало да имаме най-малко предложение от страна на правителството”, допълни Найденов.

В крайна сметка спорът доведе до позицията на БСП, че тази година партията ще работи за предсрочни избори.

Колкото повече ГЕРБ остава на власт, толкова по-вредно е това за България, подчерта Миков. „Това правителство доведе социално-икономическите параметри на страната, под оправданието „криза е”, до много ниско равнище. Премахна перспективите за едно по-европейско и социално развитие на българския гражданин”, коментира Михаил Миков. По думите му едни предсрочни парламентарни избори биха били добро решение за България.

Борисов скромен пред НС. Отговорил на 25 въпроса за година!

Здравният министър д-р Стефан Константинов е отговарял на най-много депутатски питания през изминалата 2011 година. Това сочи справка...

Атаката към ГЕРБ продължи лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Цялата политика на ГЕРБ е облагодетелстване на група фирми, близки до управляващите във всеки един сектор. Това е доказуемо чрез вашите действия. То разрушава нормалния пазар и смачква инициативите на българските граждани", заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България.

Станишев даде за пример Закона за горите, който беше набързо приет преди 8 месеца.

За Коалиция за България тази сесия ще бъде на още по-ясна и категорична опозиционност и алтернативност на това, което предлага ГЕРБ. Сред приоритетите на Коалиция за България е защита на правата на гражданите, които се потъпкват ежедневно от тази власт. Запътили сте се към унгарския вариант. Както върви, България ще бъде следващата държава с лоша оценка от ЕС, смята Станишев.

„Отказахте да изслушаме министър-председателя по ключовия въпрос, който се обсъжда във всяка една европейска страна. Мина повече от един месец от 9 декември, когато българският премиер е заявил, че България се присъединява към новия финансов пакт, без да знаем към какво се присъединява. Вече има втори вариант и какво ни се предлага”, пита Станишев.

Зимната ваканция на депутатите свърши

Утре, 11 януари, е първият работен ден за народните избраници. Депутатите бяха във ваканция от 22 декември до днес, 10 януари, а утре щ...

„Гумен печат” - така Станишев определи ролята на Народното събрание за едно такова неясно решение, без предварително изразени позиции на правителството. Този пореден договор има само средносрочни и дългосрочни измерения и няма да укрепи ЕС, подчерта той.

„Не знам харесва ли ви това отношение на правителството към Вас, което беше заявил премиерът преди време, наричайки парламента „група безделници”. Видяхме в началото на годината имаше пълен хаос и парализа на страната в резултат на лошата организация на почистването на пътищата.

От сов страна управляващите излязоха с позицията, че осъзнават своите задължения и не са спирали да ги изпълняват.

"В началото сме на зимната парламентарна сесия, която е натоварена с приемането на много важни за страната ни закони. С работата си до момента, следвайки принципите на открито, прозрачно и отговорно вземане на решения, ПП ГЕРБ успя да запази доверието на българските граждани. Вотът на избирателите и на отминалите избори стана поредното доказателство, че хората оценяват изпълнението на поетите от ГЕРБ ангажименти. Уверени сме, че с получената подкрепа ще продължим да превръщаме България в модерен и достоен член на Европейската общност. Гарант затова ще бъдем всички ние в ГЕРБ - правителството, парламентарната група и избраните президент и кметове. Осъзнаваме тази огромна отговорност и ситуацията в която се намира страната ни и именно заради това ще продължим с честност и откритост да водим България по нейния европейски път", се казва в декларация на ПП ГЕРБ.

И занапред наши основни принципи ще останат диалогът с хората и вслушването във всички мнения, защото демокрацията изисква политиците да чуват гражданите, пише още в декларацията на ПП ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com