До седмица ремонтират протеклата сграда в Мездра

1665
До седмица ремонтират протеклата сграда в Мездра
Снимка: БГНЕС

Имаме уверение от страна на строителя, че в рамките на една седмица ще бъде изпълнена хидроизолацията на покрива, с което ще се преустановят течовете. Това каза заместник-министър Малина Крумова след извършване на проверка по изпълнение обновителните дейности по програмата за саниране на блок в град Мездра.

Причина за проверката е сигнал за появил се теч, заради валежи, след започнали обновителни дейности на жилищната сграда.

Реконструкцията на блока ще приключи в рамките на сроковете, предвидени в договорите за изпълнение, информира заместник-министърът след разговор с представител на фирмата, изпълняваща строително-ремонтните дейности на блока. Заедно с кмета на града инж. Генади Събков Малина Крумова разговаря и с живущи в сградата.

"Искаме да видим какви са реалните проблеми, къде са трудностите и какво може да се подобри при реализиране на обновителните дейности. С това съм се заела", подчерта Крумова.

Задължение на общините е да осъществяват контрола по изпълнение на проверките, категорична беше заместник-министърът и отбеляза, че при установяване на проблеми при изпълнението, те трябва да бъдат и отстранявани. Тя допълни, че веднъж седмично ще бъдат извършвани огледи на обекти както по постъпили сигнали, така и в търсене на добрите практики.

Брюксел проверява програмата за саниране заради съмнения за нарушения

В началото на месец май Банката за развитие към Съвета на Европа ще извърши проверки на място изпълнението на Националната програма з...

"Добрите практики трябва да бъдат обменяни между общините. Ще направим всичко възможно това, което е хубаво, да бъде разпространено сред другите общини и обектите да се изпълняват по възможно най-добрия начин", отбеляза заместник-министърът.

"На фона на всички изпълнени и изпълняващи се в момента обекти, сигналите не са толкова много. Но ги има и ние сме длъжни да направим всичко възможно това да бъде предотвратено и да няма в последствие проблеми", поясни Крумова.

Тя изтъкна, че Националната програма за енергийна ефективност е шансът за стари блокове като този, който провери днес в Мездра, да удължат живота си, да постигнат съществени спестявания на електроенергия и топлоенергия, както и да се подобрят условията, в които живеят хората. Със сигурност тази програма трябва да продължи, заяви заместник-министър Крумова.

"Сдружението на собствениците тук ги е обединила идеята да си направят блока красив и той ще стане такъв. Компромиси с качеството няма да има", добави кметът на град Мездра инж. Събков след съвместно извършената проверка. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com