ЕК подхваща ограниченията българи да работят в ЕС

8320
ЕК подхваща ограниченията българи да работят в ЕС
Девет от десетте страни, които досега налагаха рестрикции, са уведомили Европейската комисия, че смятат да удължат срока им

Още в първите дни на 2012 година от Европейската комисия ще направят преглед и преценка на аргументите, с които повечето от държавите - членки на Съюза оставиха в сила различни по тежест ограничения за достъпа на български и румънски работници до трудовите си пазари, съобщава БНР.

Девет от десетте страни, които досега налагаха рестрикции, са уведомили Европейската комисия, че смятат да удължат срока им с още две години.

Това са:

Великобритания, Ирландия, Германия, Белгия, Холандия, Франция, Люксембург, Малта, и Австрия. Говорител на Еврокомисията съобщи обаче, че подобно писмо не е получено само от Италия, която вече обяви, че отваря трудовия си пазар за българи и румънци.

На по-късен етап се очаква Европейската комисия да се произнесе дали приема аргументите на деветте държави, които трябва да докажат, че трудовият им пазар е изправен пред сериозни смущения и предизвикателства и това налага рестрикциите да останат в сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com