Експерти: Джакпотът се понася трудно

4713
Експерти: Джакпотът се понася трудно

Едно към 13 983 816 е вероятността да бъде спечелен джакпотът в последното теглене на 6/49, който достигна сумата от 5 061 000 лева. В система, която е направена да вади „левчетата от джоба”, „понасянето” на лесната печалба обаче е сложна схема от поведенчески правила, твърдят експертите, предаде Стандарт нюз.

Изследване на американски социолози показва, че хората, спечелили голям джакпот, го губят в следващите 4 до 7 години. Стигат до разводи и разпродаване на имущество и доказват, че в повечето случаи големите пари могат да докарат повече нещастие, отколкото радост.

Пред бТВ финансовият експерт Банчо Банев даде няколко ценни съвети за реакции след като човек удари джакпота. След като се порадват, новородените милионери да споделят новината с тесен кръг от хора - защото „има хора, които надушват парите, както акулата надушва капка кръв от 50 метра в океана - е едно от важните условия за добри преживявания.

Друго неписано правило гласи, че с колкото повече средства разполага човек, толкова повече неща го изкушават, тъй като губи вградените си стабилизатори на редовната заплата. Затова впускането в бизнес начинания не се препоръчва на прясно забогателите.

Работещ механизъм, според Банев, е и „еврейската формула” – една трета от парите в банка, една трета в злато и една трета в имоти. Експертът препоръчва спечелилият да не си променя навиците драстично под самочувствието на богаташ, тъй като „броените пари свършват бързо”, а и с милионите човек започва да губи чувството си за свобода.

А мечтите са безплатни: „Купете си фиш за 80 стотинки, помечтайте, облечете си най-хубавите дрехи, изпийте едно хубаво кафе - все едно, че сте милионер – ето това е най-голямата печалба. Като загубите 80 стотинки, пак ще сте щастлив, защото малката загуба е печалба”, казва експертът.

Редактор: Яна Баярова

4 369 000 лв. в тотото за четвъртък

Джакпотът във второ теглене на най-старата цифрова игра у нас - 6/49, в неделния тираж № 48 на СПОРТ ТОТО оцеля. Така за четвъртък уч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com