Екзотични растения ще има в новия парк в Благоевград

21187
Екзотични растения ще има в новия парк в Благоевград

Екзотични растителни видове ще придават уникален вид на новия парк в благоевградския квартал „Еленово”, съобщи Агенция Фокус.

Поредният зелен оазис, чието изграждане предстои, ще се разпростре върху 6.5 декара и ще радва очите с пастелното присъствие на едролистата магнолия, гинко билобата, рошков и други. На практика това е вторият етап от оформянето на парковата зона в кв. „Еленово”, която екипът „Камбитов” осъществява по проект „Зелена и достъпна градска среда”.

Слаб трус "люшна" Благоевградско

Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. З...

Новата придобивка е пореден щрих от усилията на общинското ръководство за повишаване качеството на живот в квартала и създаване на благоприятна среда за отдих и приятно прекарване на свободното време. Освен с екзотичната си флора новият парк ще притегля с многофункционална детска площадка, дървен форд за деца и спортна площадка за волейбол. В работния проект е включено поставянето на пергола с чешма, както и предпазна ограда покрай „Кори дере“.

Районът ще бъде благоустроен и озеленен чрез засаждането на широколистни и иглолистни дървета, вечнозелени и цъфтящи храсти, както и различни видове цветя. Съчетанието на природа, място за отдих, спорт ще бъде допълнено с рампи, за да бъде достъпно и за хората с двигателни увреждания.

Това е поредния проект, който общината спечели по ОП „Регионално развитие” през изминалата година. Той е на стойност над 1.1 млн. лв. и включва изграждането и на парк по поречието на река Благоевградска Бистрица в центъра на града срещу кампуса на общежитията на Американски университет в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...