Фандъкова: Няма проблеми с изпълнението на бюджета

14543
Фандъкова: Няма проблеми с изпълнението на бюджета
Снимка: БГНЕС

Няма проблеми с изпълнението на бюджета. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет, предаде БГНЕС.

За отчета за касово изпълнение на бюджета на общината, кметът на София обясни, че в последните години на тежка финансово икономическа криза общината успява да подобрява всяка година касовото изпълнение на бюджета. За 2013 година е отчетено изпълнение на собствените приходи на общината над 90%, изпълнението на данъчните приходи е над 98%. Това е изключително добър резултат, който се дължи на много строга финансова дисциплина, оцени работата на общината Фандъкова.

Тя призна, че гаражните клетки са незаконни и няма как да бъдат узаконени. Фандъкова увери, че районните кметове постепенно успявали да премахнат част от гаражните клетки, но това изисквало много голям финансов ресурс.

Николай Белалов, общински съветник от БСП обясни, че всеки гражданин, който е претърпял ПТП, отива в КАТ, взима протокол и си събира парите. "Поне от 7-8 години Столична община смята тези пари за нищо. А това са поне 100 000 лв. годишно, които чиновниците в общината не смятат за нищо", допълни той.

Белалов подчерта, че социалната осигуреност, училища, детски градини е значителна сума от бюджета. Въпреки това, според него тази сума не се използва достатъчно ефективно. Той даде пример за детските градини и обясни, че кризата с местата в градините е възникнал, когато Фандъкова е била зам.-кмет по образование. За 7-8 години тази криза не може да бъде решена, защото тази политическа сила не си е свършила работата, добави съветникът от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com