Френският бизнес с интерес за инвестиции във Варна

18629
Френският бизнес с интерес за инвестиции във Варна
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Да бъде организиран бизнес форум, по време на който френски компании да представят възможности за инвестиции във Варна , предложи Стефан Дюлае, председател на Френско-българската търговска камара, по време на среща с кмета на морската столица Иван Портних. В неправителствената организация членуват представители на 275 кампании.

Подобни срещи вече са били проведени успешно във Пловдив и Русе. Във Варна традиционно френският бизнес е представен на високо ниво - като SG Eкспресбанк, Далкия, Тотал, затова разширяването на контактите и взаимодействието с местния бизнес е важна задача за нас, коментира Стефан Дюлае.   Той допълни, че очакванията са във форума да се включат представители на поне 30 френски компании.  Със сигурност срещите ще бъдат полезни и за френските, и за варненските фирми, тъй като ще бъдат създадени възможности за установяване на нови контакти, каза той.

От май месец стартира нова авиолиния Варна – Истанбул

Нова авиолиния – Варна – Истанбул, обслужвана от  „Turkish Airlines“, се очаква да бъде открита...

Пълна подкрепа за организиране на събитието обеща кметът Иван Портних, който сподели, че привличането на инвестиции е важна задача пред местната власт – както за подобряване на бизнес климата, така и за осигуряване на работни места.

Още две важни теми бяха обсъдени по време на срещата – взаимодействие и съвместни прояви между Варна и Френско-българската търговска камара при презентиране на кандидатурата на Варна за културна столица на Европа през 2019 г., както и организиране на специални мероприятия, в чест на 50-годишния юбилей на балетния фестивал в морската столица, информира Община Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...