ГДБОП не вярва на Боевски за дрогата

8552
ГДБОП не вярва на Боевски за дрогата

Кой ще му подари 9 кг дрога с куфарите? Така шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров коментира казуса със задържания с наркотик олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски. Той бе спипан и арестуван на летището в бразилския град Сао Паолу, предаде АСН.

Обясненията, които даде, бяха, че е купил куфари, тъй като неговите са се скъсали, и в тях е бил поставен наркотик, за който той не е знаел.

За пореден път шефът на ГДБОП изрази съмнение във версията на семейството на щангиста, че е купил куфарите от Бразилия и въобще не забелязал, че в тях има кокаин. Според Флоров, това е невъзможно, тъй като той е чекирал куфарите за София.

Боевски не е бил разработван в България, не сме знаели за него. Информация за Гълъбин Боевски да има отношение към трафика на дрога, не сме имали, каза още шефът на ГДБОП.

Той сподели, че след предишното му изявление относно арестувания щангист е бил обвинен, че го е определил като наркотрафикат. За съжаление в неговия багаж са намерини 9-те кг кокаин, заяви Станимир Флоров пред Нова тв.

“Като дойде времето вие ще разберете за кого е“, отвърна той на въпрос за кого е предназначена дрогата в България.

Преди време Флоров заяви, че кокаинът който е носил олимпийският шампион по вдигане на тежести, е трябвало да бъде разпространен в България. Според шефа на ГДБОП, Боевски е щял да разреши финансовите си проблеми с пренасянето на такова количество кокаин. По данни на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com