X
 
 

ГДБОП обяви, че разследва "активно" измамника Александър Николов

813 0
photo of ГДБОП обяви, че разследва "активно" измамника Александър Николов
Снимка: Facebook
Разследването срещу интернет измамника, представящ се като Александър Николов върви активно. Това заяви директорът на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) Ивайло Спиридонов.

„При нас има доста жалби от граждани, които са пострадали. Установяват се и други такива. Към момента над 40 лица са свидетели по въпросното разследване“, каза Спиридонов.

Прокуратурата още не се занимава с Facebook измамника Александър Николов

До този момент в прокуратурата няма сигнал относно Facebook измамника Александър Николов. Това заяви говорителят на прокуратурата Румя...

Като натрупаме достатъчно данни случаят ще бъде докладван на прокуратурата, допълни той, цитиран от БГНЕС.

От своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че всички неща и действия, които са свързани с лицето, ще се обобщят.

„При събиране на достатъчно данни за извършени престъпления ще го докладваме в прокуратурата. Сега се събират данни от пострадали. Работим по случая“, посочи Маринов.

„Рано или късно този човек ще бъде задържан и ще му бъде потърсена отговорност, просто трябва да спазваме закона. Всички, които са измамени, и които не са обявили това до момента в полицията, да заповядат. Това е работата ни-да съберем сведения от всички жертви на този човек и да предприемем действия за неговото задържане“, заяви още главният секретар на МВР.

Александър Николов: Седми блок в "Козлодуй" е правилно решение

Срокът на експлоатация на 5-ти блок да бъде удължен с 20 години и опция за още 10. Това е целта на подписания договор за комплексно о...

Припомняме, че случаят "Александър Николов" нашумя заради редица оплаквания на жертви. Николов е мамил хора чрез Facebook, като им е събирал пари за самолетни билети, които така и не им давал. Засега има непотвърдена информация, че зад профила „Александър Николов” се крие всъщност човек, чието име е Спас Василев и той е родом от Кочериново. Завършил е с отличие езикова гимназия в Благоевград и е положил много усилия, за да изгради достоверна легенда за себе си във Facebook.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално