ГДБОП удари сайт за филми

18362
ГДБОП удари сайт за филми

Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП проведоха операция по документиране на незаконно използване на филми, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница http://gledaifilmi.net, съобщиха от МВР.

В хода на проверката те установили, че сайтът е собственост на членове на сдружението за защита на правата върху обекти на интелектуална собственост, което притежава законно основание за разпространение на филми на територията на България. Чрез този сайт собственикът е създал огледален сайт с интернет адрес http://gfilmi.com. Така в продължение на три години е осигурявал незаконен достъп на потребителите на интернет до огромен брой филми - защитени обекти на авторското право.

Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура. Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в интернет.

Редактор: Петър Проданов

Увеличават се престъпленията в мрежата

"Нивото на киберпрестъпленията се увеличава. Увеличават се престъпленията в мрежата", заяви началникът на сектор "Компютърни престъпл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com