X
 
 

Грипна епидемия и в още общини - една трета от България вече попада в обхвата

2916 0
Грипна епидемия и в още общини - една трета от България вече попада в обхвата
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
От днес сутринта, 28 януари, в София-област, в Пловдив и в девет общини от област Благоевград е обявена грипна епидемия.

В София заповедта за обявяване на грипната епидемия дойде след среща между областния управител Илиан Тодоров и директора на РЗИ – Софийска област д-р Александър Златанов, на която стана ясно, че през последната седмица случаите на болни от грип са нараснали на 207 на 10 000.

Грип затваря училищата в Добрич, Балчик и Генерал Тошево

Грипна епидемия е обявена в три добруджански общини – Добрич, Балчик и Генерал Тошево. Решението е взето на заседание на Областни...

Във връзка с обявяването на грипната епидемия от Столичната областна управа призовават да не се провеждат масови мероприятия, а учениците да избягват посещения на места, на които се събират много хора.

От вторник грипна епидемия е обявена и в град Пловдив и 9 общини от област Благоевград от 28 януари, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич, Разлог, Банско, Белица и Якоруда от 28 януари.

Грипна епидемия ще бъде обявена и в Смолян, Добрич, Балчик, и Генерал Тошево.

Обявяват грипна епидемия и в Бургас, Кърджали и Хасково

От събота, 25 януари, грипна епидемия е обявена в област Бургас, а от понеделник, 27 януари, - в областите Кърджали и Хасково, съобщава...

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

Actualno.com

Етикети: