Интелигентна система за управление на трафика на най-натоварените столични кръстовища

14982
Интелигентна система за управление на трафика на най-натоварените столични кръстовища

През 2012 г. се предвижда въвеждане на интелигентна система за управление на трафика в 20 от най-натоварените кръстовища, както и изграждане на нови информационни табла. Това каза заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации в Столична община Любомир Христов, който представи на семинар в Правец инвестиционната програма за 2012 г. за транспортна инфраструктура, предаде „Фокус”. Започна реализацията на изключително важни инфраструктурни обекти – кръстовищата на две нива. По този начин ще се облекчи трафикът в района на кв. „Младост”, каза Любомир Христов.

Проектобюджетът за „Текущ ремонт и поддръжка” 2012 г. предвижда продължаване програмата за подмяна на ревизионни шахти и улични отоци, програмата за ремонтни дейности в подлезите, изграждане на джобове за контейнери за смет, ремонт на тротоари, извършване на ремонт на пътни настилки с акцент по вътрешно-квартални улици, даване на приоритет на иновационни технологии, възстановяване на съществуващи паважни настилки.

През тази година предстои основен ремонт на мостовите съоръжения по бул. „Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до „Ботевградско шосе”. Продължава реализацията на програмата, свързана с изграждане на кръстовищата на две нива.

Във финална фаза е проектирането на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов” и ул. „Св. Георги Софийски”, като бюджетът за проектиране и строителство е 12 милиона лева.

„Другото важно кръстовище, чийто работен проект вече е готов, е кръстовището на бул. „Пейо Яворов” и бул. „Драган Цанков”, каза Христов. Очаква се да продължи работата по Транспортен възел „Лъвов мост”, реконструкция на кръстовище на ул. „Хенрих Ибсен” – ул. „Луи Айер”, реконструкция на кръстовище площад „Велчова завера”, на кръстовище бул. „Вардар” и кръстовище бул. „Тодор Александров”, кръстовище бул. „Вардар” и бул. „Възкресение”.

„С инженерните мерки, които се предвиждат, се очаква намаляване на времето за преминаване през тези участъци с около 20 минути”, поясни Любомир Христов.

Голямото завръщане в София натовари трафика

Натоварен е трафикът по автомагистрала „Люлин” в посока София, в посока Перник няма движение, предаде “Фокус”. ...

Реконструкцията на бул. „Братя Бъкстон” от бул. „Тодор Александров” до Околовръстен път София ще се осъществи през втората половина на годината. За основни ремонти на улици и мостове, са предвидени 2,5 млн. лв., като ще бъдат ремонтирани 6 моста и съоръжения и 9 пешеходни моста.

През 2011 г. извършените дейности са били на обща стойност 28 милиона лева, колкото е и бил бюджетът миналата година. През изминалата година са премахнати старите пропаднали шахти, изградени са джобове за контейнери в 6 района за осигуряване безопасността на автомобилното движение. В рамките на инвестиционната програма през 2011 г. са изпълнени 42 обекта: 17 реконструирани мостове, ремонт на 13 подлеза, велоалея в район „Младост” и други. „Като част от интегрирания подход, който имаме, е изграден изцяло пробив на бул. „Бяла черква” до бул. „Гоце Делчев”, ремонт на бул. „П.Ю.Тодоров”, допълни Любомир Христов. През 2011 г. е извършена реконструкция на бул. „Гоце Делчев” и ул. „Костенски проход”, основен ремонт на моста Чардар, пълна рехабилитация на пътя за депо Суходол, ремонт на мост по бул. „Драган Цанков” над ул. „Тинтява”.

„В последните две години подменихме над 80% от старите светофарни системи и уредби. Направихме масово маркиране на пешеходни пътеки с дългосрочна гаранция”, допълни Любомир Христов.

Инвестирани са над 4 милиона лева за разкриване, консервиране и експлоатиране на архитектурни разкопки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com