Интерпол гони македонец, ние го пускаме

7213
Интерпол гони македонец, ние го пускаме
Зоран Даневски отърва затвора за ползване на фалшива българска лична карта и постигна споразумение с прокуратурата

Издирван от Интерпол македонец се почувства повече от гостоприемно в България.

Зоран Даневски отърва затвора за ползване на фалшива българска лична карта и постигна споразумение с прокуратурата.

Интерпол издирва български футболен бос

Интерпол издирва бившия президент на Беласица Костадин Хаджииванов за уговаряне на мачове, съобщи ТВ7. Гръцката прокуратура също е пу...

Така македонецът ще смени затвора с пробация, след като се призна за виновен за ползване на фалшивия документ. Той бе осъден на задължителна регистрация по настоящ адрес в страната ни, който е в Гоце Делчев. Срокът на мярката е година и три месеца. Ще се явява и подписва пред пробационен служител, с когото ще има и периодични срещи.

Стандарт информира по темата, че Зоран Даневски е бил задържан на 22 февруари вечерта от служители на полицията в курорта Банско. Тогава униформените спират за проверка автомобил „Додж Рам”, който се шофира от пребиваващ у нас грък. С него се вози друг мъж, който се представя за 40-годишен кюстендилец и показва българска лична карта. Полицаите веднага виждат, че снимката на документа няма нищо общо с физиономията на спътника на шофьора. По-късно е установено, че това е 48-годишният македонец Зоран Даневски, който е обявен за издирване от Интерпол-Македония. Подсъдим е по дело и срещу него е предприета мярка „задържане” с цел екстрадиране. Интерпол е уведомен, че е задържан у нас.

Македонският вестник „Дневник” съобщи, че за македонеца има международна заповед за издирване. Той е директор на компанията „Джумайлия”. Обвинението срещу него е заради продажба на 4500 тона пшеница и 998 тона ечемик от държавния резерв, уточнява изданието. „На 24 февруари поискахме задържането на Зоран Даневски за срок от 40 дни, тъй като има искане от страна на Македония за неговата екстрадиция. Окръжният съд в Благоевград уважи нашето искане, което после потвърди и Софийският апелативен съд. Чакаме всички необходими официални документи от Македония по случая, за да поискаме от съда екстрадицията на лицето в западната ни съседка”, каза във вторник говорителят на Окръжна прокуратура-Благоевград Весела Стоилова. 40-те дни задържане текат от 24-ти февруари, македонският бизнесмен е в следствения арест. Ако в този срок не пристигнат документите от Македония, той трябва да бъде освободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com