Журналистически въпроси към щаба - вече само веднъж седмично

4453
Журналистически въпроси към щаба - вече само веднъж седмично
Снимка: Министерски съвет

Само веднъж седмично вече ще бъдат допускани журналистически въпроси към кризисния щаб за борба с коронавируса. Това обяви по време на брифинг премиера Бойко Борисов, като посочи аргумент, че са разпитвани от прокуратурата.

Премиерът призна, че е имало разногласия в щаба за отварянето на училищата и детските градини, като обсъждана част за олекотяване на противоепидемични мерки.

Борисов обяви олекотяване на карантинните мерки

"От утре инструкторите за издаване на свидетелство могат да работят. Индивидуалните спортове, не обаче състезанията, на открито може д...

"Няма проблем с децата, но поставяме целия персонал и родителите на риск. Много са финансовите аргументи в подкрепа на подобно решение. Родителите ще се върнат на работа.

Губим 50 милиарда за две седмици като задържаме този процес. Още от първия ден сме казали - здравето е най-важно", обясни о Борисов.

"Разбрахме се и за учениците от 7 и 12 клас да се създаде организация и при дистанция, да се проведат в срок изпитите. Категорично сме на едно мнение.

Няма мярка за която да не сме се разбрали или пък аз да съм предложил, защото аз съм по внимателен, те са по-авантюристични от мен, но аз съм за мерките, защото отговорността накрая пада върху мен", каза Борисов

Сутрин в 7.00 часа сме тук, докато някои тулупи спят до обед и после ми пишат постове

Нова порция култови реплики направи премиерът Борисов по време на сутрешния брифинг. Очевидно изнервен от негативните коментари по адре...

Премиерът уточни, че във вторник ще обсъдят с коалиционните партньори и отваряне на къщи за гости и ще уточнят при какви мерки евентуално ще може да се отварят. "Където няма дистанция, няма да отварят", заяви Борисов.

Ген. Мутафчийски каза, че при всяко облекчаване се следи първо дали може персоналът да работи в такава ситуация и да има мерки, които гарантират дистанция. "Трябва да се изгради нова култура на обслужване на клиентите. Отварянето ще зависи от това с каква площ и възжоности имат заведенията. На първо място е сигурността на клиентите и персонала. Трябва да се работи на полу режим и разреждане на масите. Екипите трябва да се обучат да работят в условията на епидемия. Сега всички се учим да живеем в условия на коронавирус инфекция, докато не се измисли лекарство или ваксина", каза още шефът на щаба.

"Дори една трета от заведенията да са - това са хора, които работят и се социализират. Една бира или един сладолед може да вземе човек. Така полека ще се учим да живеем. На нас не ни е приятно да стискаме и да държим тези мерки. Искаме да заработят тези облекчения, за да ги разширим. Да се обучим, да спазваме дистанция и ако е успешно, да продължим и към другите сфери", коментира още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com