Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич

2478
Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич
Снимка: Kaufland

Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич за подпомагане на пострадали при наводненията там в края на миналата година, както и на хора с увреждания и социално слаби жители на общината. Средствата са под формата на ваучери за храна и вече са предоставени от общинската администрация.  

В средата на декември миналата година проливни дъждове предизвикаха наводнения и причиниха сериозни материални щети върху инфраструктурата и имоти на граждани в редица общини в южната част на страната. На територията на община Петрич беше обявено бедствено положение дни, преди Kaufland България да открие своя хипермаркет в града.

„Не можехме да останем безучастни към случващото се в Петрич. Нашето желание е да не бъдем гост, а жител на всеки град, в който присъстваме, и затова за нашата компания е традиция да допринасяме за развитието на местната икономика, да сме съпричастни към местните проблеми, да участваме активно в обществения живот“, каза Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.  

Първият хипермаркет на компанията в Петрич отвори на 15 декември 2021 г. с инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от близо 15 500 продукта и местен екип от 80 човека. Това е 61-ият хипермаркет на Kaufland в България, а Петрич е 35-ият български град, в който веригата присъства.  

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана "Действията носят промяната". Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com