Казината по морето празни след атентата

6382
Казината по морето празни след атентата

Спадът в посещенията на израелски туристи по Южното Черноморие е с 54 процента. Бизнесът на казината след терористичния акт е под въпрос, предаде БГНЕС.
Няма как един такъв терористичен акт да не окаже влияние на туризма и бизнеса, проплака шефът на бургаската туристическа камара Иван Иванов.

Не е тайна, че повечето израелски туристи идват у нас, за да играят хазарт. Те са едни от най-платежоспособните летовници по родното Черноморие. Първите гости за сезона в Слънчев бряг бяха именно от Израел. Те окупираха местните казина още в края на април. Само тази пролет в курорта бяха открити 6 нови казина. След терористичния атентат обаче бизнесът им е под въпрос.

Съществен спад в посещенията се забелязва и сред ирландците – 42 процента. Това е изненадващо, тъй като ирландците имали голям интерес към бургаското крайбрежие. Отношението на скандинавците към България като туристическа дестинация също е обезпокояващо. Финландия има спад от 25 процента, Естония - 18, а в Швеция е най-малък – 2 процента.

Иванов обяснява този спад с лошите спомени от обслужването на „Алма тур” и „България ер”, които зарязаха туристите именно от тези страни на летището в Бургас.

Редактор: Яна Баярова

Над половината израелски туристи се отказали след атентата

Спадът в посещенията на израелски туристи по Южното Черноморие е 54 процента, съобщи шефът на бургаската туристическа камара Иван Иван...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com