X
 
 

Кирил Домусчиев поканил лично Васил Иванов да прави разследваща журналистика в "Нова"

6071 1
Кирил Домусчиев поканил лично Васил Иванов да прави разследваща журналистика в "Нова"
Снимка: Facebook
Нов проект за журналистически разследвания стартира през есенния телевизионен сезон в ефира на Нова телевизия.

След като стана ясно, че знакови лица като Миролюба Бенатова и Генка Шикерова напускат медията, "от септември зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в телевизията с подписан авторски договор след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп“ Кирил Домусчиев", пише в официалното съобщение на сайта на "Нова".

Бенатова и Шикерова напуснаха "Нова" с думите "И честит рожден ден, Бойко Борисов"

Разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са напуснали официално Нова телевизия. Това става ясно от техни публикации&...

Припомняме, че тъкмо авторските договори станаха вероятната причина Бенатова и Шикерова да напуснат. Вчера (12 юни) "Свободна Европа" съобщи, че на журналистите им е бил даден избор от новото ръководство на "Нова" - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор.

Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи. Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите. Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти "ще имат повече свобода да работят".

Междувременно Васил Иванов отбелязва във Facebook, че се завръща в "Нова", за да помогне телевизията да "има по-силна, безпристрастна и независима разследваща журналистика. Такава, каквато доказахме, че можем да правим".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално