Коментар №1 на седмицата: Вампири, таласъми и цъфнали налъми: Възраждането на призраците

4972
Коментар №1 на седмицата: Вампири, таласъми и цъфнали налъми: Възраждането на призраците

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


След като изгони призрака на комунизма, Бойко Борисов откри нова мишена - промянаджийските вампири. "Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири", каза Борисов пред младежите на ГЕРБ.

Младежката организация на ГЕРБ е доста странно нещо - появява се само преди избори. Но пък явно върши работа, щом лично лидерът така бащински си я котка.

Интересно какво би казал Борисов пред женската си организация. Достолепните женици притреперват от всеки допир с могъщата аура на лидера, но не се знае как биха понесли израза "дърти вампири".

Обаче Бойко знае какво къде да говори, не може да му се отрече. За по-малките - вампири, за по-достолепните сигурно има таласъми. Опасни създания бродят нощем.

Чудна кампания ще гледаме, драги зрители. Епична ще е битката между Банкя и Харвард и звън ще се носи. И от мечове, и от сребърници, и от копейки и други финикийски изобретения.

А вампирите са само началото. Скоро ще видим много по-плашещи неща, които вече се прокрадват тук-там. Първото е, че тази зима ще я прекараме във фризера. При Бойко такова нещо нямаше. Замръзвайки, ще умираме и от страх, защото като го няма него, няма кой да ни пази и от мигрантите, и от комунистите. Освен това, ако не се върне той, просто никога няма да се оправим, защото виждате ги тези малчугани какво натвориха. За нула време ликвидираха всичко, което ГЕРБ им остави.

Приказките на Борисов може и да не са за литературна награда, но доста често работят. Той много се старае да изкара опонента крив, което, по силата на собствената му логика, автоматично прави него самия напълно прав. И не е само той, да бъдем честни - основен политически похват в България. А той цъфти, защото много българи така си живеят - не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле.

Това с кой е виновен го слушаме още от времето на Станишев. Почти целия първи мандат на ГЕРБ отговорност за всичко лошо в държавата носеше предходният на Борисов премиер. Орешарски и той мина, за да не се прекъсва традицията - там пак добре, че далеч не се стигна до истински мандат.

Много умно, наистина - и е защото наистина има за какво да се хванеш, като търсиш виновен при българските управляващи и политици. Друго не свършват, но вина трупат. Вероятно бъдещите политолози ще го изучават, три мандата спечели Борисов - досега след комунизма друг не може да се похвали с такова нещо.

Защото ако решим да сме наистина умни, трябва да питаме КОЙ в чии обувки и в чии гащи беше, когато срутиха КТБ? Кой носи главната отговорност за това? И не само главната - че тази работа не е по силите на един човек. Съдът се произнесе и е време всички, носили тежестта на властта, да почват да обясняват. Но нека минат изборите, нека преброим за пореден път наивните избиратели, пък след това можем и да свършим някоя по-сериозна работа.

Проблемно е да не управляваш. Особено в България - защото тогава, тук цъфтят налъмите. И докато цъфтят налъмите, призраците наистина се надигат, само че масово не ги виждаме. Щом и децата бяха набутани в кюпа на политическата гнусотия още преди да почне септември - ВИДЕО, е крайно време да се будим от дълбокия сън! Обаче изглежда пак ще спинкаме - след като според проучване на "Тренд" за 40% от хората най-големият проблем е джоба им (високите цени), но само 2% виждат като първопричина за това войната в Украйна (кой я подпали, кой през годините градеше държавата ни така, че да е удобно за замислите на Путин и кой все още работи усилено да му пази влияние за сметка на нашите джобове).

п.п. чл. 11, ал. 4 от Закона за закрила на детето: "Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности". Специално за тези, които са се влюбили в д-р Костадинов - ако им е останало с какво да възприемат смисъла на думи, които не им харесват!

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com