Комуникационната стратегия на А1 за лансиране на 5G ULTRA спечели злато на BAAwards’21-22

1504
Комуникационната стратегия на А1 за лансиране на 5G ULTRA спечели злато на BAAwards’21-22
Снимка: А1

Кампанията за лансиране на 5G ULTRA от А1 спечели първо място в категорията „Нова услуга“ на Седмите годишни награди на Българската асоциация на рекламодателите (БАР). Конкурсът отличи изключителни постижения в маркетинговите комуникации в България, реализирани в периода между 1 януари 2020-а година и 31 декември 2021 година от вътрешни екипи и рекламни агенции.

5G ULTRA кампанията на А1 бе отличена със златната първа награда в категорията, оценяваща проектите за пускане на пазара на нова услуга под нов бранд. Тя имаше за цел да наложи и популяризира 5G мрежата на А1, която беше първата в страната и предлага пълните възможности на петото поколение мобилни мрежи. Маркетинговата комуникационна кампания беше структурирана в четири основни фази, следващи ключовите моменти в развитието на новата мрежа и предлаганите от А1 5G скорости, планове и съвместими устройства.

Решение на А1 от „Интернет на нещата“ дигитализира разделното събиране на отпадъци във Велико Търново

А1 внедри облачна високотехнологична система за интелигентно сметосъбиране на отпадъците от разделно събиране във Велико Търново. С пом...

Елисавета Захариева, старши бранд мениджър в А1 България, коментира при получаване на отличието: „Живеем в свят, в който всичко се движи на все по-бързи обороти. Скоростта e изключително предимство за технологиите, за развитието на които нашата компания има водеща роля, но те не биха имали смисъл без хората, които ги създават и използват. Вярваме, че с 5G ULTRA нашите индивидуални и бизнес клиенти ще продължават да получават все повече ползи винаги, когато им е важно да са най-бързи, свързани и ефективни в личен и професионален план. За всичко останало им пожелаваме да не бързат и да отделят повече време за важните неща в живота. Ние от А1 сме до тях, за да помагаме с най-добрите технологии. Тази награда е изключително признание за всички екипи в А1 и партньорите ни, с които лансирахме 5G ULTRA - първата истинска 5G мрежа в България.“

Съпътстваща образователна PR кампания разясняваше ползите от 5G технологиите за потребителите и предимствата на 5G ULTRA на А1. Сред тях беше и фактът, че мрежата на А1 работи с истински 5G честоти в спектъра от 3,6GHz и 5G базови станции, за разлика от други решения като динамичното споделяне на спектъра (DSS). Разгръщането на цялостна комуникационна стратегия за 5G мрежата допринесе за ясното позициониране на А1 като технологичен лидер, с най-голямата истинска 5G мрежа – 5G ULTRA. През периода на кампанията А1 заслужено получи и наградата за най-бързата 5G мрежа в България за Q1-Q2 2021г. от Ookla.

Ния Янева, специализант в отдел „Управление на бранда“ на А1 също беше отличена от журито, като участник в студентските екипи, спечелили злато в категория „Нова услуга“ и сребро в „Нов продукт“.

BAAwards се провежда от 2014 година и отличава най-добрите постижения в маркетинговите комуникации, които се превръщат в пример и стимул за професионалистите в сектора и работят за по-добра, предвидима и етична пазарна среда. Кампаниите се оценяват от жури, съставено от едни от най-добрите професионалисти в сферата на рекламата и маркетинговите комуникации у нас.

За трета поредна година А1 България получи златно отличие за своите дарителски програми

А1 България бе наградена със златен Годишен знак за дарителството на наградите „Отговорна компания – отговорни служители&ld...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com