X
 
 

Крадци задигнаха кутия с дарение за лечението на 13-годишно момиче в Плевен

2523 0
Крадци задигнаха кутия с дарение за лечението на 13-годишно момиче в Плевен
Снимка: plevenzapleven.bg
Неизвестни засега крадци са задигнали в Плевен една от дарителските кутии за лечението на 13-годишната Сузан Мехмедова. Кутията била поставена до павилион за дюнери до Дома на книгата в града преди близо месец. Открадната е със събраните в нея пари, които все още не били отчетени, съобщи сайтът plevenzapleven.bg.

Това е втора кражба от дарителска кампания в помощ на семейството на Сузи. Преди време лекарите поставили на момичето тежката диагноза тумор на главния мозък и се наложи то да бъде оперирано в клиника в Истанбул. За операцията бяха необходими 25 000 евро. Средствата са събрани с помощта на много граждани и на плевенското училище „Петър Барон“, в което учи Сузи. Пари бяха отпуснати и от Общинския съвет, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за момичето. На много места в града бяха поставени кутии за дарения, но една от тях тогава бе открадната.

Англичанин открадна помощно мече от ледената пързалка в Бургас

Полицията откри извършителя на кражба от ледената пързалка, която се намира на площад „Тройката“ в Бургас. Това е английск...

Необходимата сума беше събрана и на 27 септември м.г. операцията е направена в Истанбул.

Наложило се обаче кутиите за дарения да бъдат поставени отново, защото Сузи трябва да отиде на контролен преглед в клиниката в Турция. Необходими са 3 000 евро, с които семейството на момичето не разполага.

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално