Край на илюзиите, да отвоюваме държавата от мафията, казаха студентите

20146

„Край на илюзиите. Самоуправление. Гражданска активност всеки ден”, "Да отвоюваме държавата от мафията". С този плакат студентите се отправиха на днешния си протест пред Народното събрание срещу правителството, парламента и липсата на морал при политическата класа.

Пред НС има няколко десетки души, може би около 200-300 младежи, предаде репортер на Actualno.com. По негова оценка засега става въпрос за около 200 души. Протестът минава по обичайния начин - със свирки, тъпани, вувузели и викове "Оставка".

Прокуратурата: Няма образувани производства срещу протестиращи

В Софийска градска прокуратура няма образувани каквито и да е преписки или досъдебни производства за престъпления против Републиката ср...

Някои от студентите са донесли картони, с които смятат да направят своеобразна стена върху огражденията пред Народното събрание. По този начин символично изразяват желанието си парламентът да подаде оставка, както и несъгласието си с полицейските мерки, които в продължение на месеци се провеждат в столицата, за охрана на протестите и масовите мероприятия.

Пред храм-паметника "Александър Невски" пък има привърженици на правителството - групичка от около 30-тина души. Там е и протестът на таксиметровите шофьори. Между двата протеста има кордон от полицаи, който не позволява да се стига до контакт.

Междувременно митингът на КНСБ вече тръгна към сградата на Президентството. Очаква се той да стигне до площада пред Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com