X
 
 

Красимир Ципов: Съдия Калпакчиев да обясни защо пусна предсрочно убиеца Джок Полфийман

3572 0
photo of Красимир Ципов: Съдия Калпакчиев да обясни  защо пусна предсрочно убиеца Джок Полфийман
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев, освободил предсрочно убиеца Джок Полфийман да даде обяснения, настоя в коментар пред журналисти Красимир Ципов от ГЕРБ.

Ципов е категоричен, че „съдия Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче и да разясни какви са били мотивите за произнасянето на съдебното решение“.

Нинова за Полфрийман: Подигравка, позор, грозно решение на българския съд

Подигравка, позор, грозно решение на българския съд. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова окачестви предсрочното освобождаване на Полфр...

Нормалната практика в тези казуси е когато остават една – две или максимум три години до изтичането на присъдата да се вземат такива подобни решения, отбеляза Ципов.

„Много е интересно дали Съюзът на съдиите, чийто председател е уважавания съдия Калпакчиев ще се произнесе по такова решение“, заяви още Ципов.

Той подчерта, че обществените реакции са ясни, хората са възмутени, а близките на убитото момче очакват отговор на това какви са били мотивите на съдебния състав, при положение, че самият Джок Полфрийман заяви при произнасянето на присъдата, че българският съд е корумпиран.

„Какво ще каже г-н Калпакчиев за тези изявления на Джок Полфрийман“, настоява за отговор Ципов. Той направи и уточнението, че коментира случая не като юрист, а като гражданин.

Пуснаха предсрочно убиеца Джок Полфрийман

Софийският апелативен съд (САС) пусна убиеца Джок Полфрийман, който уби в центъра на София студента Андрей Монов, предаде БГНЕС. "Трич...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители