Лидл България дари техника за онлайн обучение на УНСС

2146
Лидл България дари техника за онлайн обучение на УНСС
Снимка: Лидл

Лидл България дари модерна техника за онлайн обучение и видео стрийминг на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Тя ще бъде използвана за интерактивно онлайн обучение на студентите и ще допринесе за подобряване качеството на учебния процес и развиване на съвременните интерактивни образователни практики.

Дарението е поредна стъпка от успешното сътрудничество между компанията и университета. Занапред то обещава да е още по-интензивно, след като бе подписан Меморандум за сътрудничество между двете страни в лицето на проф. д-р Димитър Димитров, ректор на университета, и Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Искам да изкажа благодарността си към Лидл България за благородния жест. Дарената от Вас техника е много важна за нас, защото УНСС присъства активно в социалните мрежи, провеждаме много конференции и събития онлайн, а през тази учебна година направихме и първата си изцяло онлайн кандидатстудентска кампания“, подчерта проф. Димитров и допълни, че предоставените три камери и смесителен пулт на практика представляват подвижна телевизионна станция от най-модерен клас. Това ще позволи запис и излъчване на HD картина по време на лекции и събития в социалните мрежи и ще обогати възможностите за онлайн обучение, стрийминг и подкаст.

„В Лидл България устойчиво подкрепяме образованието, защото вярваме, че това е начинът да задържим младите хора в страната и да подобрим цялостно средата за живот у нас. Ролята на бизнеса като партньор на образователните институции е ключова, тъй като не само може да даде кариерна перспектива на младежите, но и да им осигури трансфер на практически ноу-хау и знания. Това е целта и на партньорството на Лидл България с УНСС. Ние имаме широк спектър от възможности да обединим силата на опита и експертизата си, за да дадем допълнителна стойност за образованието на студентите“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Обхватът на Меморандума за сътрудничество включва още осигуряване на по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студентите от УНСС чрез посещения на място, срещи с професионалисти, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси, обучения и конкурси, както и организиране на публични лекции и други инициативи, които да подпомагат тяхното обучение и професионално развитие. 

Лидл България и УНСС ще си сътрудничат и чрез организиране на дискусии, консултиране на учебното съдържание по учебни планове и програми, осъществяване на проучвания и научни изследвания и други инициативи, с помощта на които да се допринесе за качественото обучение на студенти и докторанти в УНСС.

От стъпването си на пазара у нас, вече 11 години, Лидл България подкрепя развитието на младите кадри. Веригата провежда различни програми, с които дава възможност на студенти и млади специалисти да натрупат ценен опит и да продължат кариерното си развитие в компанията. Пример за това са нейната trainee програма, която подготвя специалисти за ръководни позиции, както и стажантската й програма. За нейното миналогодишно издание кандидатстваха близо 120 български студенти от страната и чужбина. 

През 2021 г. Лидл България затвърди позицията си на един от най-желаните работодатели в бранша сред студентите. В проучването на Manpower, проведено сред 350 български студенти, компанията бе посочена като най-желания работодател в ритейл сектора и в ТОП 5 на най-предпочитаните в страната. Проучването Graduate Survey 2021 за най-желан работодател отново потвърди доброто представяне на веригата – над 4 000 студенти класираха Лидл България на 12-о място в страната, в категорията за компании с над 250 човека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com