Махат загражденията на площад "Славейков" до дни

3196
Махат загражденията на площад "Славейков" до дни
Снимка: БГНЕС

Ремонтите по ул. "Граф Игнатиев" са към своя край. До дни ще бъдат махнати строителните заграждения на емблематичния площад "Славейков". Все още има довършителни работи, но вероятно в началото на следващата седмица металните огради ще изчезнат. Това съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов пред журналисти, предаде Stolica.bg

На изцяло обновения площад с нова облик е и фонтанът, който не работеше повече от 10 години. В пространството ще има 15 перголи с ново осветление, щендери за търговците на книги, нова мебел и озеленяване. На една от перголите отгоре ще се монтира стъкло, за да се види как ще изглежда. Щендерите ще се препроектират заради броят им, уточни Дончо Барбалов.

Фонтанът на площад "Славейков" ще заработи след 14-годишна пауза

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира тази сутрин фонтана на площад „Славейков“, за който стана ясно, че след 14-го...

Първоначално е предвидено те да са 15, под всяка пергола. Това е заложено по проект, но ще има промени, тъй като ще бъдат намалени. Вчера пред журналисти и главният архитект на София Здравко Здравков сподели мнение, че не е необходимо да са толкова много щендерите. Със сигурност на площад "Славейков" няма да е както преди и няма да има кашони, хартии и сезал, предупреди той.

Изпълнителите на обектите от реконструкцията на Зона 2 и 4 вече заявяват огромно желание да издават обектите. Има ежедневна кореспонденция със възложителя - Столична община. Преди дни кметът Йорданка Фандъкова обяви, че до края на май обектите трябва да бъдат издадени.

Водим усилена кореспонденция с изпълнителя и строителния надзор. Правят се протоколи и всичко се описва в тях. Има още довършителни работи, като фуги, наклони, разместени плочки, около дърветата и т. н. Строителите са получили забележките на надзора и трябва да ги изпълнят, обясни Дончо Барбалов.

До края на месеца трябва да се издадат обектите от Зона 2 - ул. Граф Игнатиев, площадите "Славейков" и "Гарибалди", участък от ул. "Шишман", ул. 6-ти септември и ул. "Аксаков". Изпълнител е Джи Пи Груп и сроковете вече изтичат.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" ще се проточи с най-малко 86 дни

С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф Игнатиев", за който столичани отдавна се примириха, че няма обозрим край. Срокът на до...

За предаване на Столична община са и двете градинки от Зона 4 - Кристал и до Народно събрание, както и да се завърши пренареждането на паважа на участък на ул. "Дунав" и "Московска". Изпълнител на тези ремонти е ПСТ, но още са в срок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com