Македония си вкара нов автогол със Спаска Митрова

25634
Македония си вкара нов автогол със Спаска Митрова

Поведението на македонските власти спрямо България и българските граждани доведе до тотално изостряне на взаимоотношенията между двете държави.

Поредната чаша, която преля търпението и на премиера Бойко Борисов, бе решението на македонския върховен съд да отнеме родителските права на Спаска Митрова върху дъщеря й Сузана.

Тя трябва да предаде Сузана на бившия си съпруг до 2 седмици.

Всичко това се случва след петгодишна битка, която се превърна в политически въпрос. Решението на съда обаче е окончателно.

Българските власти вече обмислят законови механизми, с които да помогнат на Митрова.

Това потвърди днес и премиерът Борисов, който заяви, че като държава няма да коментираме съдебното решение за Спаска Митрова, но България ще бъде много стриктна, когато се приемат критериите за присъединяването към Европейската общност на Македония.

"Мислех, че случаят със Спаска Митрова е приключил. Този въпрос е изпит по дипломация. На няколко инстанции съдът в Македония приключи делата в полза на Спаска Митрова. Цялата българска общност се вдигна в нейна подкрепа. Любовта е сляпа, хората се женят, развеждат. Ние, като държава, трудно бихме могли да коментираме съда и неговото решение. Крайно ми е неприятно да коментирам подобна тема”, коментира премиерът.

Спаска Митрова остана без родителски права

Спаска Митрова остана без родителски права. Македонският върховен съд отне правата й върху дъщеря й Сузана. Тя трябва да предаде Сузан...

Борисов заяви, че чрез Министерство на външните работи е изискано решението на македонския съд.

"Надявам се в Македония хората да разбират, неслучайно давам за пример Косово, които до вчера бяха във война. Истински се надявах и колегите в Македония това да правят, но не минава ден или седмица, в която да не получим сигнали или отношение, които българският народ най-малко заслужава. Първи ги признахме, винаги сме им помагали, във всичко. По-братски, по-близък народ от македонците на Балканите ние нямаме”, заяви още Борисов.

"Няма да го произнеса на глас, но те, когато преценят, са добре дошли в България, ще ги оставя, да им зададете тези въпроси на тях. Знам какво ще кажат – най-независимият съд е решил така. Добре. Не коментираме съдебно решение. Но, когато дойде ред да коментираме съдебната ви система, ще я коментираме така, както ние преценим. А ние ще преценим, че тя трябва да е независима, демократична, европейска, толерантна, защитаваща интересите на всички граждани. Ще съдим по европейски критерии”, каза още министър-председателят.

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com