Мартин Карбовски: Това управление последните 11 години унищожи журналистиката

9534
Мартин Карбовски: Това управление последните 11 години унищожи журналистиката
Снимка: bTV

У нас вече няма хора. Политиката е функция на обществото, а у нас се наблюдава едно тежко опростачване. Имитираме демокрация, ама лошо я имитираме и изобщо държавата ни гние. Такива истини...

"Духовността, образованието и интелекта в България имат своя палач. Това е квинтесенцията на народния избор. Избираме хора, които не могат да си тръгнат от властта. Превръща се като виц: Пожарникар води коремен хирург да му покаже как върви строежа на магистралата. Това е виц. Влизаме в стилове като абсурда и чакаме Годо (препратка към пиесата на Самюъл Бекет "В очакване на Годо", бел.ред.)*

БТВ спира предаването на Мартин Карбовски

Спира "Втори план" на журналиста Мартин Карбовски по Би Ти Ви. Договорът на предаването, което отразяваше съдбите и неволите на хората,...

"Най-тъжното нещо, което съм снимал е българче, което не знае български, в Испания. Това историята няма да ви го прости. Не става така", коментира още журналистът Мартин Карбовски.

"Но това управление последните 11 години унищожи журналистиката. В това има грях господин Борисов, който звъни тук-таме и си прокарва неговите идеи като истински падишах и сваля хора", коментира още Карбовски.

Проблемът със свободата на словото е един от многото за България. Според класацията на "Репортери без граници" страната ни се нарежда последна в Европейския съюз и на 111-то място в света.

Като основна причина се посочва липсата на прозрачност в медийната собственост. Факт е обаче, че критичните гласове често се заглушават, а журналистите се изтикват в ъглите.

"Ако ще говорим наистина за свобода, трябва да можем да понасяме критиките. Създаде се едно жълто писане. Жълтите медии създадоха жълти хора", категоричен беше още Карбовски.

Тормозят журналист от "Господарите" заради разследване на финансова пирамида

Репортерът на "Господарите" Виктория Симеонова е подложена на тормоз чрез телефонни обаждания и очернящи публикации в група от интернет...

"Предизборната кампания у нас е жалка история. Това е времето на “изгубените велики каузи”. Кампанията у нас е “Кой ще го изкараме лош човек, гей или още по-лош някакъв хетеро”... Никой няма да ти каже какво има намерение да направи. То не се и чува в общия хор на жълтата поезия и журналистика.

Има наистина перфектно изпипани анти-кампании, черни и грозни, които съсипват цели съдби. В този смисъл никой няма да ти каже какво ще свърши и каква велика идея има за нашия идентитет. Ще бъде: Този е боклук, а другия - по-голям боклук. И тука влизаме в провала на нашето поколение, което се оказа само две неща - скептично и малодушно", смята Карбовски.

"Политиците не са виновни. Те са функция на опростачването на самия народ. Той си избира по-прости от него, за да може да им се подиграва и после малодушно да каже, че не може иначе. Това правим в момента", допълни още журналистът.

"Държавата вече 30 години не направи възможно човек, който продава дисковете си и музиката си, да е толкова богат, че да може половината си пари да ги даде за благотворителност. Както при социализма така и сега, държавата съсипва кариери, смачква финансово тези хора и те накрая плачат за 150 лева. Това е тъга. Много е страшно.

Подкуп има в това решение на министъра на културата. Подкупват интелектуалците. Ако бяха умни “интелектуалците”, щяха да кажат: Не ти щем милостинята, който и да си. Това трябваше да кажат.

Жана Попова: Защо телевизиите не отразиха последното разследване на Биволъ?

Защо никоя от големите телевизии или сайтове не отразиха последното разследване на „Биволъ“ OpenLux, защо има теми „т...

Хубаво е човек да може да изкарва със сърцето и ума си пари. У нас е почти невъзможно", посочи още журналистът.

Още: В шоуто на Бойко Борисов ДПС му е "пришито", а журналистите сме ходещи микрофони

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com