Масово пешеходците в София пресичат неправилно

4677
Масово пешеходците в София пресичат неправилно

Над  6 000 пешеходци в София са глобени до момента за неправилно пресичане. Това съобщи пред БНР главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ-София. Същият е броят на шофьорите, които са санкционирани, защото не дават предимство на преминаващите на пешеходни пътеки, предаде Стандарт нюз. 

За първите 20 дни на месец юни в София има ранени 29 пешеходци, съобщи главен инспектор Богдан Милчев. На ден имаме по един пешеходец минимум, който пострадва при пътнотранспортни произшествия. За миналата година от 1 юни до 20 юни имаме 43-ма. Това, само по себе си, говори, че резултатът от мерките е видим. Имаме спад с повече от 30% на инцидентите с пешеходци само за една година, съпоставено от миналата година спрямо тази, коментира той.

След 15 юни всеки ден полицаи в София застават на близо 60 пешеходни пътеки, които се смятат за опасни, разказа още инспектор Милчев. Около 600 са общо пешеходните пътеки в столицата.

Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените „зелени вълни" на натоварени булеварди в София. Това се случва на булевард „Александър Малинов" в столичния квартал „Младост", както и в районите на „Красно село" и „Люлин".

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество