Младен Маринов: Село Паничерево остава под блокада, КПП-та и на ромските квартали в София

2960
Младен Маринов: Село Паничерево остава под блокада, КПП-та и на ромските квартали в София
Снимка: БГНЕС

„За ромските квартали на София ще има режим на влизане и излизане от тях по модела на пунктовете за областните градове“. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Той уточни, че се очаква до края на деня да има заповед за това от РЗИ – София.

Под блокада остава и старозагорското село Паничерево. „Карантината е в сила от 0 часа снощи и вече има изградени 7 пункта и още два на черни пътища към населеното място. Осигурени са 1000 теста за местното население. Имаме опит от Банско и го прилагаме там. Оперативния щаб решава за карантината. Професионалистите, които се занимават с вирусни инфекции, знаят как се разпространява“, уточни Младен Маринов. 

Маринов: Адвокати и журналисти минават със служебна карта по КПП-тата

Журналисти и адвокати могат да преминават със служебни картипрез КПП-тата, каза пред БНТ вътрешният министър Младен Маринов. За останал...

78 018 са били общо карантинираните лица от началото на извънредното положение. В момента 20 480 са под наблюдение. Те се проверяват по няколко пъти физически от полицай, който ги посещава на адрес. „Съгласно промените в Закона за извънредното положение има възможност да се ползва контрол през локацията на мобилното устройство. Това обаче става само след разрешение от съдия. Има и такива случаи, но не е масово. Този способ се прилага само в случаите, когато са нарушени карантините", допълни министърът.

Вътрешният министър обяви, че декларациите, които се оставят на контролните пунктове на градовете, подлежат на внимателна проверка. До момента през такава са преминали над 9 000 документа „Декларациите не са проформа“, категоричен беше той. За пътуването по празниците министърът уточни, че към момента важи заповедта, която е издал министърът на здравеопазването през март. „90% от случаите на пътуване са за отиване на работа, но това няма да е основателно в празничните дни“, заяви Младен Маринов. „В тази ситуация разчитаме на лична отговорност. Ако не успеем да запазим дисциплината около Великден, ще изгубим това, което сме постигнали до сега“, допълни още той.

Младен Маринов коментира и случая с вицепремиера Красимир Каракачанов, който бе сниман да стои на пейка пред Народния театър въпреки забраната за това. „Самият военен министър поиска да се направи проверка по случая. Чрез необходимите документи от Столична община е установено е, че това място там е парк и вероятно утре Каракачанов ще получи акт. По закон глобата е в размер между 300 и 1 000 лева, уточни той.

„Волен Сидеров се яви сам в СДВР със своя адвокат. В момента е задържан за 24 часа. Към момента има две обвинения, но още се работи по случая“, съобщи още Младен Маринов. Той уточни, че той е обвиняем заради разпространяване на подвеждаща и лъжлива информация. „Ситуацията е непредвидима и всеки прилага мерки, които са съобразени със спецификата на държавата, за да се ограничи пандемията“, допълни той.

Младен Маринов: Вече има досъдебни производства за фалшиви новини

Имаме казуси и досъдебни производства, които разглеждат фалшиви новини. Това е много вредно нещо, защото хората са на ръба на паниката....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com