Младият онкоболен лекар ще обжалва конкурса в Медицинския университет

3501
Младият онкоболен лекар ще обжалва конкурса в Медицинския университет
Снимка: личен архив

Д-р Радислав Наков, чийто случай разбуни социалните мрежи, ще обжалва провелия се конкурс и ще поиска преразглеждане на писмената му работа. За да може да продължи да се бори за асистентско място в Медицинския университет в София, в клиниката по гастроентрология. Това заяви самият той пред Нова тв.

Вчера историята му потресе социалните мрежи. Младият мъж кандидатствал за асистентско място в университета, в който работи от 5 години и за чието име, по думите на д-р Наков, той работи.

3500 са студентите в Медицинския университет в Плевен, броят на чуждестранните расте

3 500 студенти се обучават в Медицински университет Плевен в момента. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ проф. д-р Слав...

Изпитът се провел се на 31 октомври и "имаше индикации, показващи, че мястото на хора с лимфом, не е да преподават а е в клиниката да се лекуват. И това е изтъквано като причина по коридорите за спирането ми на конкурса", обясни на кратко д-р Радослав Наков. По думите му това е изречено от проф. Владимиров, който е шеф на изпитната комисия, която одобрява асистентите във Медицинския университет в София.

"Комисията ме уби без аз да съм мъртъв", каза Наков в момента се лекува в Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания в София.

"В катедрата по гастроентерология бяха обявени 3 асистенстски конкурса. До тях са допуснати 4-ма кандидати, включително д-р Наков. Един се е отказал в началото на писмения изпит. Изпитната комисия е оценила писмените работи на останалите 3-ма и до устен изпит е допуснала само 1 кандидат. Така за обявените 3 места, комисията предлага само 1 кандидат.", обясни случилото се проф. Иван Митов , декан на медицинския факултет в МУ-София. По думите му той не може да си представи да има подобен тип дискриминация. "Двама души,които са от клиниката са оценени с 4,5, което не ги допуска да участват нагоре. Не е само д-р Наков", уточни деканът.

"Изпитните работи са налице и могат да се проверят. До момента д-р Наков не е подал никаква жалба, за да можем да реагираме. Първо той трябва да го поиска официално и тогава ще го проверим, трябва да го имаме документално", обясни деканът.

Медицинският университет в Пловдив избра нов ректор

 С един глас повече на балотаж за  ректор на Медицинския университет в Пловдив бе избрана проф. Марияна Мурджева. Четирима ка...

Версията на комисията, че не съм се представил добре на изпита е единственият начин смислено да обяснят поведението си, смята Наков. По думите му за последните 5 години неговите академични трудове и публикации са достойни за "хабилитация в СУ София, а не само за асистентско място в МУ". Съмнително е, човек, който показва такива академични резултати и вече 6 години е в клиника по гастроентерология изведнъж да не се представи добре на изпит, смята Наков.

Не мога да кажа, че съм имал открит конфликт с мои колеги. Смятам, че за последните 5 години съм работил за името на Медицинския университет гр. София и клиниката й по гастроентерология въпреки заболяването си. Дори през октомври бях един от двамата български лектори на огромно престижно събитие в научната област в Барселона. Това може и да поражда завист, не знам, заяви онкоболният лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com