Множество случаи на телефонни измами в Сливен

12209
Множество случаи на телефонни измами в Сливен
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Множество случаи на телефонни измами са регистрирани в Сливен, съобщиха от ОДМВР

На 10 януари 69-годишна жена от Сливен е била измамена по схемата за „Получаване на колет”. Тя е предала сумата от  1800 лв. на непознат мъж.

Стив Бенет ще е лектор на зимния семинар в Сливен

Бившият английски топрефер Стив Бенет ще бъде гост-лектор на зимния семинар в Сливен, съобщиха от БГНЕС. Припомняме ви, че Стив Бенет ...

Вчера (12.01 - б.р.) мъж на 59 години също е дал голяма сума пари, за да помогне на свой „близък”, който трябва да получи пратка с важни документи. Мъжът е дал сумата от 1900 лв.

Днес (13.01 - б.р.), възрастна жена, е била измамена по същата схема, като е дала 4500 лв.

Само за ден в ОДМВР-Сливен са постъпили над 7 обаждания на граждани, които са споделили, че са се опитали да ги измамят с телефонно обаждане.

МВР Сливен за пореден път се обръщат към гражданите с молба, да бъдат изключително внимателни, когато получат обаждане по телефона от техен роднина, който е пострадал и има спешна нужда от пари.

Стафилококи са причинили натравянето на децата в Сливен

Хранително стафилококово отравяне е причината за постъпилите масово деца в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен на 10 януари. Това показва...

Освен това, ако сте публикували съобщение, че търсите работа е възможно да Ви се обадят, за да  Ви наемат да пренесете важни документи. По този начин вие несъзнателно ще станете съучастник в престъплението.

Схемите, които се използват най-често са: пари за операция на близък, освобождаване на колет и подкуп на длъжностно лице, за да не влезе наш близък в затвора за причинена от него катастрофа.

ОДМВР-Сливен се обръща към гражданите с апел да предупредят свои  близки и най-вече възрастни хора, които живеят сами за случаите на телефонни измами. При подобно обаждане да не бързат да предават уговорената сума пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com