МОСВ дава 103 000 лв. за кампанията "Да изчистим България заедно”

749
МОСВ дава 103 000 лв. за кампанията "Да изчистим България заедно”
Снимка: БГНЕС

"Да изчистим България заедно" ще се проведе на 4 юни, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

„Министерство на околната среда и водите с удоволствие партнира на bTV Media Group в кампанията "Да изчистим България заедно”. Тази година тя ще се проведе на 4 юни, а решението е продиктувано от желанието Световният ден на околната среда 5 юни да бъде посрещнат “на чисто“. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по бТВ. И отбеляза, че през 2016-а приоритет в почистването ще са защитените територии, които са със специално значение за биологичното разнообразие.

Президентът намери стара кафеварка, докато чистеше в Борисовата

Президентът Росен Плевнелиев се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” и взе дейно участие в отстраняването...

За петте години, в които се провежда, националната кампания „Да изчистим България“ с основен партньор МОСВ е дала резултати и се е превърнала в най-мащабната доброволческа акция. Досега е подкрепена от над 1 209 675 души. И през тази година се очаква в нея да участват всичките 265 общински и 28 областни администрации, предаде БГНЕС.

Министър Василева съобщи, че през 2016 г. МОСВ традиционно ще се включи в логистичната организация и ще осигури 103 000 лева чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. 79 200 лв. от тях са за купуване на ваучери за гориво за транспортиране до депата на събраните отпадъци. Останалите са за купуване на чували и ръкавици. Допълнително МОСВ осигурява подкрепа на кампанията като депата не събират такси за депониране на събраните отпадъци.

Ивелина Василева изрази надежда, че все повече деца и родителите им ще се включат в кампанията по почистването, както и в започналата в края на март образователно-информационна кампания на МОСВ „Яко е да си еко“. Министърът покани учениците да се включат в първия й етап – решаването на екотестове на страницата zelenaolimpiada.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com