МВР се е свързало с гръцките власти с молба да няма блокада на границата

1490
МВР се е свързало с гръцките власти с молба да няма блокада на границата
Снимка: БГНЕС

Във връзка с получена информация за изразени от гръцките фермери намерения за блокади по гръцката граница, Министерството на вътрешните работи е в постоянен контакт с гръцките власти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати официално писмо до своя гръцки колега - министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В него тя се позовава на съвместното заседание на правителствата през август м.г. и изразява надежда, че гръцките власти ще предприемат всички необходими предварителни действия, за да се избегне възможна ескалация на напрежение по общата ни граница.

Блокадата на ГКПП „Маказа“ отпада, плащат тютюна

Тютюнопроизводители, който бяха в готовност да блокират граничен пункт „Маказа“ в 14.00 часа днес отмениха протеста, поне з...

В същото време Бъчварова, която заедно със заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, бяха на работно посещение в Габрово.

"Тази специализирана операция е етап от общите ни усилия в борбата срещу конвенционалната престъпност. Тя е стъпката, която правим, след като през лятото проведохме срещи с представителите на местната власт в страната и получихме подкрепата на общините, на частните охранителни фирми, на социалните служби и другите институции, представени на местно ниво за активизиране на сътрудничеството по линия на противодействие на конвенционалната престъпност", заяви тя.

"Сега стана възможно да осигурим и допълнително финансиране за нейното провеждане. С обезпечен финансов и кадрови ресурс, и след изграждането на стабилна основа на сътрудничество, полицейските дейности могат да се реализират пълноценно и усилията ни да дадат още по-устойчиви и видими резултати", заяви Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

По време на срещата в ръководството на областната дирекция бяха обсъдени спецификите на региона по линия на конвенционалната престъпност и създадената организация за провеждане на специализираната полицейска операция с акцент противодействие на престъпността в малките и слабо населени места. Отбелязано бе, че планираните дейности са финансово обезпечени, осигурени са средства за повече гориво за патрулните автомобили, работи се по процедурата за назначаване на сътрудници по охрана. Вътрешният министър уточни, че автопаркът на ОДМВР-Габрово ще бъде попълнен с 5 нови автомобила, съобщиха от МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com