Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на бунта в Харманли

967
Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на бунта в Харманли
Снимка: БГНЕС

Наградиха 294 полицаи, недопуснали ескалация на напрежението в РПЦ - Харманли. Със заповед на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова те са отличени за професионално изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от МВР.

Със заповед на министър Румяна Бъчварова и по предложение на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, 294 полицейски служители са отличени с индивидуална парична награда.

ДАБ: Част от лагера в Харманли ще бъде от затворен тип

Една част от центъра за бежанци в Харманли ще бъде от затворен тип, а не целият център. Това заяви зам.-председателят на Държавната ...

Мотивът за това е своевременното създаване на организация за възстановяването и опазването на обществения ред на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли, както и за проявения висок професионализъм при изпълнение на задълженията.

Благодарение на техните действия не бе допуснато извършване на правонарушения в центъра, както и разрастване на ескалиралите протестни действия на близо 2000 чужди граждани, изразяващи се в палене на огньове, унищожаване и увреждане на държавно имущество, хвърляне на камъни и предмети срещу полицейските служители.

В резултат на своевременната и професионална намеса на пристигналите на място полицейски екипи бе постигнато възстановяването на обществения ред в центъра. Не бе допуснато и ескалирането на напрежението сред гражданите на Харманли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com