Ние не пускаме списъци с "Враговете на протеста", казват емблематични за ДАНСwithme лица

56664
Ние не пускаме списъци с "Враговете на протеста", казват емблематични за ДАНСwithme лица
Снимка: БГНЕС

46толкова са хората, посочени в прословутия вече списък на сайта „Българска демокрация", който, според сайта, е пример за „гаулайтери-комисари” с „изключително сериозна и вредна роля” за ситуацията в България и „задълбочаващата се диктатура”.

Днес, в студиото на Нова телевизия, две от лицата на протеста ДАНСwithme – Асен Генов, който е представител на „Протестна мрежа” и Иван Бакалов, който е главен редактор на e-vestnik.bg, коментираха „класацията”.

Ранобудните студенти: Народните представители се крият от народа зад тежки метални ограждения

Днес след дълги разисквания представители на Ранобудните студенти от университети от цялата страна беше приета обща декларация. Предост...

Трудно бих възприел съдържанието на списъка, публикуван в сайта НОрешарски. Той е изготвен анонимно и тръгва от страницата „Българска демокрация”. Подобен род списъци са контрапродуктивно действие. От „Протестна мрежа” не сме публикували подобни списъци и няма да публикуваме”, коментира Генов.

Списъкът съдържа 45 имена, някои от които са абсолютно абсурдни. Д-р Николай Михайлов и Мишо Шамара не могат да бъдат поставяни на едно и също ниво, грозно е – напомня ми времената на ранния комунизъм, когато са търсели „врагове на народа", допълни Бакалов.

Според двамата в момента медиите се използват според интереса на съответните кръгове, свързани с тях и целта е да бъдат очернени неудобни хора, а не обществото да бъде осведомено за истината. „Системно се оплюват хора, които са неудобни на определени олигархични кръгове. Със сигурност мога да кажа, че 5-6 имена от списъка подменят информацията и обективната реалност”, смята Генов. 

Генов коментира и възможността за предсрочни парламентарни избори: „Не смятам, че няма алтернатива. Изборите ще го покажат. Моята прогноза е, че съпротивата срещу протеста ще изкара няколко студента като ръководители и те да бъдат очернени. Ситуацията в България към момента е неприемлива, нужни са предсрочни избори. Алтернатива със сигурност ще има”.

Ранобудните студенти: Г-н премиер, да не сте си подали тайно оставката?

Предвид липсата на желание от страна на премиера Пламен Орешарски да се срещне с "Ранобудните студенти" при поставените от тях условия ...

 „Слуховете за нов кабинет между ГЕРБ и ДПС с министър-председател Цветлин Йовчев изглеждат доста основателни и логични. Може би има обаче някакъв номер за да отричат толкова яростно. С най-много депутати е ГЕРБ, но нямат мнозинство – а могат да го сформират с ДПС. И преди сме виждали такива коалиции”, каза Бакалов.

„Навсякъде има олигархични кръгове, и в САЩ те избраха Обама. Какво се има предвид под мафия? От години съществуват такива групи. Промяна обаче трябва да се направи по парламентарен път”, категоричен бе журналистът Иван Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com