Няма правилно и неправилно желание, всичко зависи от стремежите на човек (ВИДЕО)

1573
Няма правилно и неправилно желание, всичко зависи от стремежите на човек (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното предаване „Видимо и невидимо: Път към съвършенството“ Нина Ненова разговаря с Нино Нинов за човешките желания и дали е възможно да ги материализираме.

Нино Нинов споделя, че повечето духовни учения приучават своите последователи да потискат, понякога дори да игнорират напълно своите желания, което е едно истинско издевателство над човешката природа. „Желанието за получаване на удоволствие е присъщо на всяко човешко същество. Още преди сътворението на света и на човека и волята на Твореца е била да въздаде от своето безкрайно добро, защото Твореца е абсолютният абсолют, което означава, че той е абсолютен алтруист. Присъщо е за алтруизма да раздава на останалите. За да раздаде, да се реализира неговата воля, трябва да има нещо, което да получава, иначе няма на кого дадеш. Ето защо той е създал човека като желание за получаване.“, казва Н. Нинов относно позицията на древното учение Кабала̀ за човешките желания. Още: Митко Новков: Българската история е многозначна, поливалентна и изключително интересна (ВИДЕО)

Нинов разказва, че ако трябва да си представим човека с неговите желания, той е като една кана, а течността в нея са неговите желания. „Как да се направи така, че хем каната постоянно да се пълни, хем при това никога да не се изпълва докрай, за да не бъде прекратен процесът на получаването на удоволствие? Към средата на каната могат да бъдат монтирани няколко крана. Под крановете се поставят други кани и когато крановете на тези допълнителни кани по-долу се отворят, те изсипват течността още по-надолу, където има още кани. По този начин основната кана непрекъснато може да поема течност, т.е. човека непрекъснато може да поема удоволствие. При това положение каната ще бъде винаги полупълна, т.е. човек ще бъде в състояние на блаженство, но процесът няма да бъде прекратен, защото всичко се оттича в останалите кани. Когато отдаваш, ти задържаш част от това нещо в себе си и отдаваш известна част. Тогава удоволствието, блаженството винаги продължава. Създаваш повече блага и за себе си и за останалите.“ 

Колко и какви категории желания за получаване съществуват, защо някои желания се сбъдват, а други не, каква е „рецептата“ за сбъдване на желание - отговори на тези и други интересни въпроси според древното учение Кабала̀ ще намерите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Назначиха шестима заместници на и. ф. шефката на СРП

Сарафов пита ВАС може ли да се глобява работодател за неплатени заплати

Отиде си знаково лице на БНТ

Година по-късно: Върнаха книжката на шофьор, отнета заради фалшив положителен тест за дрога

Оперната прима Соня Йончева създава нова медия за култура в България

Избраха Райчо Райчев за "Мъж на годината" 2023

Само 22 плажа по Черноморието са отличени със син флаг за сезон 2024

На прага на избори 2 в 1: Как ще гласуваме на 9 юни?

Ограничават движението на камиони по АМ "Хемус"

Жълт код за валежи в Западна България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com