Нова кампания за хулиганите по пътя

7559
Нова кампания за хулиганите по пътя

Съвестните шофьори ще имат възможността да сложат безплатно в автомобилите си за седмица видеорегистратори чрез кампанията „Шофирай с камера“, предаде БГНЕС. По този начин ще се предупредят хулиганите на пътя, че са под постоянен контрол, това заяви председателят на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

Продължителността на кампанията ще е три месеца, а оборотните камери, които се предоставят са 20. Целта е да се ограничи безразсъдното шофиране. Чрез сайта им и страницата на асоциацията във Фейсбук всеки може да подаде заявка за камера, а от там ще върнат отговор кога шофьорът може да получи безплатното устройство за 7 дни с ангажимента да се заснеме нарушения по пътищата и да ги публикува в социалната мрежа. Българска асоциация на пострадали при катастрофи поема ангажимента да предостави на пътната полиция заснетите материали.

Камери ще дебнат пътищата, където се провеждат гонки

Камери ще бъдат поставени на местата, където се провеждат гонки, заявиха от Пътна полиция пред bTV. Често участниците в нерегламентир...

"Нашето убеждение е, че наистина има смисъл от това да разполагаме с такива устройства", каза Владимир Тодоров и посочи, че който има желание може да си инсталира такава камера и да бъде един вид будна съвест на обществото.

Зачестилите прояви на безразсъдно шофиране, документирани с видеотехника е провокирало  организаторите да дадат старт на настоящата кампания.

От няколко месеца в отдел Пътна полиция се получават сигнали от граждани за нарушения, като често констатираните са за неправилно паркиране, заяви Тихомир Неделчев от столичната Пътна полиция, цитиран от БГНЕС. Сигналите за превишена скорост обаче, записани чрез такъв тип камери, ще останат без разглеждане, тъй като регистрирането им може да става само от одобрен тип техническо средство и първоначален или последващ преглед от института по метрология.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com