Новини или Novini - картината на печата за 11 октомври

3968
Новини или Novini - картината на печата за 11 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Влизаме в четвъртия ден от работната седмица, а новините само до този час са толкова много, че трудно бихме могли да изведем само няколко акцента. Все пак по традиция Actualno.com ви събужда с кратък преглед на най-важното от печатните издания за днешния 11 октомври.

Вестник "Сега"

Фокусът тук е поставен върху една от безспорно значимите новини, които следим в развитие - убийството на журналистката Виктория Маринова в град Русе. Съвпадение на ДНК профил, иззет от тялото на убитата, с материал от заподозрения Северин Красимиров, е основното доказателство на полицията и прокуратурата. Според разследващите съвпадението е 100%. ДНК на предполагаемия извършител е намерено по тялото на жертвата, а нейно - по дрехи в къщата на Красимиров в Русе. Там са открити панталон, бельо и други вещи. Веднага след престъплението младежът е избягал в Германия, където живеела майка му. От вестника допълват, че МВР и главният прокурор Сотир Цацаров са на 100% сигурни, че са хванали убиеца на Виктория.

Вестник "24 часа"

Изданието насочва вниманието към потребителска тема, свързана с пътуванията на европейците с железниците. Става ясно, че депутатите от транспортната комисия към Европейския парламент са приели повече права за пътниците, ползващи влаковете в ЕС. Най-общо казано, при закъснение на влака с между 60 и 90 минути, пътниците ще могат да си поискат 50% от цената на билета, която да им бъде възстановена.

Вестник "Труд"

В днешния си брой ежедневникът обръща внимание на темата със здравните вноски на българските студенти в чужбина. Въпросът е важен, тъй като е добре зрелостниците да са наясно, преди да кандидатстват във висше учебно заведение извън страната, как стои въпросът със здравноосигурителния им статус. В хартиения брой на "Труд" е представена и позицията на НАП по темата.

Вестник "Монитор"

В днешния си брой "Монитор" се спира на тесен аспект от широката тема за административната реформа и непрекъснатите усилия за опростяване на бюрокрацията в различните звена на държавните структури.

Изданието пише, че за доходите ни, получени от работодателите през 2019 г., от началото на следващата година ще отваряме през интернет попълнена данъчна декларация с нужната информация. Става ясно, че работодателите ще имат задължението да изпратят данните в НАП, а в историята отиват хартиените служебни бележки, издавани на лицата за изплатените им през годината доходи, и удържаният данък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com