X
 
 

Новини или novini: Картината на печата за 13 ноември

1754 0
Новини или novini: Картината на печата за 13 ноември
Снимка: iStock/Guliver
По традиция Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешната преса.

Сега

Окарикатуряват ме, но ги наблюдавам - заяви премиерът Бойко Борисов на награждаването на Мистър и Мисис Икономика, като акцентът на "Сега" пада върху твърде интересното откровение на премиера. Какво значи - "но ги наблюдавам", не ни се ще да питаме, защото отговорите са все твърде неприятни и едва ли включват единствено мониторинг на медиите, а може би нещо далеч не безобидно. 

Труд

Ловци и диви свине се сблъскаха в Балкана, разказва "Труд", описвайки епична среща между двата вида, застинали на различен етап от развитието си. Свинете (това е реална история, не се шегуваме) нападнали ловджиите, те обаче, поне така е описано в репортажа, реагирали долу горе като войници от световните войни, попаднали в засада, и мъжкарски отстреляли агресивните животни. Това е за любителите на жанра "ловни истории", една твърде тъпа, да го кажем направо, инерция от печата на 90'те, който продължава да се възпроизвежда и вероятно закономерно ще отиде и там където му е мястото - в историята. 

24 часа

"Секс, наркотици и рокендрол" събори рекорд на Гинес, пише "24 часа", визирайки това, че постановката е най-дълго играната комедия с един и същи състав от актьори. Съвсем скоро тя ще празнува 27 години на сцената, с вечното трио Дони, Коцето Калки и Ивайло Христов. На представлението предстои и поредното турне в Европа. 

Монитор

Тъй като за повечето важни събития сме ви информирали така или иначе, нека цитираме нещо, което липсва при нас. То е текст, който започва така:

"Сексуалната суша във „Фермата“ предизвика хормонална буря. Оставени без любов и ласки, жените в шоуто отчаяно се молят на глас някой да задоволи първичните им нужди. Най-тъжно кънтят воплите на маникюристката Силвия. Блондинката призна, че не е била с мъж от година и половина, и че се опитва да навакса като постоянно се натиска с треньора Сами Хосни. Двамата обаче още не са правили секс, макар тя да твърди, че вече много й се ще."

Не гледаме предаването и не четем преса, която отразява предаването. Но все пак, когато има нещо гениално, винаги сме готови да признаем размаха му и да го оценим. Кое е то? Изречението: "Най-тъжно кънтят воплите на маникюристката Силвия". То ще е последното, което ще пише на затворената врата на бг журналистиката. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители