X
 
 

Новини или Novini – картината на печата за 19 август

2777 0
photo of Новини или Novini – картината на печата за 19 август
Снимка: iStock/Guliver
Какво ли да ви омайваме – ако досега не сте разбрали кой вестник какво може да ви предложи като картина на родната и световната действителност, значи имате спешна нужда да се образовате! Направете го в следващите редове, ползвайки сивото вещество в главата си.

Вестник "Сега"

Още 4 месеца отлагане на прословутата вече наредба за касовите апарати – централна новина във вестника. И причината е, че на държавата най-после ѝ увря главата, че трябва повече време за изработка на необходимия софтуер. Например, до 31 март 2020 г. се удължава и срокът за електронните магазини. Причината е в "огромното разнообразие на използваните софтуери и технически предизвикателства за осъществяване на връзка с фискалните устройства", пише в мотивите на предложените поправки на Наредба 18.

Вестник "24 часа"

Тук има два големи акцента. Първият е, че и Красимир Каракачанов заяви, че Волен Сидеров сам се изключил от патриотичната коалиция. Това го разбра всеки с капка акъл още преди сума време, сега потвържденията са просто лятна куртоазия – дори гладът за властта няма как да преодолее всички раздори. А вторият акцент е колко ни е невероятен фискалният резерв – над 11 млрд. лева. Като е толкова добре, защо теглихме заеми за купуването на F-16?

Вестник "Труд"

Нищо ново и тук – пак централна тема са природозащитниците и АМ "Струма" при Кресненското дефиле и какво били казали на Брюксел – а именно, че биоразнообразието в Кресненския пролом е застрашено заради автомобилния трафик и той задължително трябва да бъде изнесен извън дефилето изцяло. За Блъсков такъв анализ, направен от екип, ръководен от Стоян Бешков от Националния природонаучен музей, не може да е релевантен, защото Бешков бил част от „зеления кръг”. Някак вече стана банално точно Блъсков да обяснява кои са рушителите на съвременна България, след като добре знаем кой е той и какво значи КТБ за него и неговите проекти!

Вестник "Монитор"

Вестникът се занимава с въпроса как да станеш държавен чиновник. Ще става като на матура – тест в три модула пред Института за публична администрация (ИПА) и трябва да изкараш 100 точки. Не пише само колко е максималният резултат, за да си съставим представа какво постижение е 100 точки. Защото ако е като стандартните тестове за интелигентност, то 100 си е от средна към слаба работа!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

Последно в Актуално