Новини или Novini - картината на печата за 28 януари

3757
Новини или Novini - картината на печата за 28 януари
Снимка: iStock/Guliver

Нова седмица, нов старт. Може и стар да е, но какъвто и да е – абе, старт, тръгвайте на работа или да си търсите работа!

Вестник "Сега"

Тъй като в България, разбира се, всички разбират от политика, футбол и шофират, сега темата е по третия въпрос. И критики, че предложенията за промени в Закона за движение по пътищата и разделянето му са лоши. Не можело да има по 30 км/ч в градовете, не било достатъчно половин година младите шофьори да карат мощни коли – трябвало да има кой да ги обучава да не са агресивни на пътя. Интересно инструкторите какво правят – само вземат пари и реват, че часовете са малко?

Вестник "24 часа"

Медията твърди, че обвинената в пране на пари от КТБ Елена Йончева ще е водач на евролистата на БСП, а сегашният председател на ПЕС Сергей Станишев ще е чак трети, след Деница Златева. А от ГЕРБ вече си мислили, че Йончева ще наследи и Нинова. Ще поживеем, ще видим.

Другата голяма новина от вестника е, че президентът Румен Радев отказа да преименува летище "София" на името на Желю Желев.

Вестник "Труд"

2000 лева глоба, ако посегнеш на полицай, пожарникар или на полицейска и пожарникарска собственост – това е предложено в поправки в Закона за МВР, които сега минават на обществено обсъждане. Става въпрос за случаи, които не се броят за престъпление, само че на нас не ни става ясно как физическо посегателство може да мине не за престъпление, а за нещо, заслужаващо само глоба!

Друго интересно предложение – ако не изпълниш писмено разпореждане на „полицейски орган или орган на пожарната безопасност”, глоба от 200 до 2000 лева за физически лица и 500 до 5000 лева за юридически! Това всъщност се отнася само за предписания за противопожарна безопасност. Същият е размерът на глобите за неизпълнение на закона и за ръководители на полицейски и пожарни ведомства, а за маловажно нарушение можете да отнесете от 50 до 100 лева и имуществена санкция от 100 до 250 лева – само че какво ли точно е маловажно ...

Вестник "Монитор"

Няма как – когато някой каже нещо, което не се харесва на Пеевски, трябва да се включва отбраната. В случая става въпрос за Касим Дал, който чистосърдечно попита какво общо има „младия успял мъж” с идеята за създаване на ДПС и представяне плюс защита на правата на тези наши сънародници от турски произход, които комунистическият режим репресира жестоко през 80-те години на XX век. Пеевски се опълчи срещу корпоративни интереси, смело тръби вестника му – дали някой от списващите го си вярва?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com