Новини или Novini – картината на печата за 5 август

5422
Новини или Novini – картината на печата за 5 август
Снимка: iStock/Guliver

Вече стабилно сме в месец август – затова пожелаваме повече слънчеви дни и повече почивка през тях. А новините – те никога не спират.

Вестник "Сега"

Медията обръща основно внимание на африканската чума и обещанието дори нерегистрирани стопани да бъдат обезщетявани - с 300 лева на прасе. Лично Бойко Борисов го обеща, обаче това не помогна – протести вече има, даже се увеличават, след като и софийското село Мрамор се присъедини към тях. Индустриалните производители на свинско обаче категорично искат евтаназия на прасетата по дворовете.

Вестник "24 часа"

Публикувана е поредна ода за Бойко Борисов – този път от строителната компания "Артекс". Разбира се, всичко е заради проекта "Златен век" в "Лозенец". Ето и едно емблематично твърдение – "проектът "Златен век" се равнява на 0,2% от брутния продукт на страната ни и има своя малък, но важен принос за запазването на добрите показатели на нашата икономика". Умилихте се, нали?

Вестник "Труд"

Основен акцент са катастрофите от тази неделя, най-вече трите на АМ "Тракия". Изрично е подчертано, че всичко тръгнало заради гастербайтери. Турските шофьори отдавна са известни в България с неразумно поведение зад волана, но и отдавна е ясно, че в това отношение няма някакви конкретни мерки срещу тях.

Разбира се, дръпнат е и един огромен пасквил в защита на Иван Гешев за главен прокурор. Чакаме един такъв за кредитите от КТБ специално за медиите и кои ги взеха – няма да е скоро обаче.

Вестник "Монитор"

Основна тема тук е бъдещето на производството на ракия и вино. Готви се нов закон, а в него особено внимание се обръща на сектор „търговия” със спиртни напитки. Производство на етилов алкохол от земеделски произход, дестилати и спиртни напитки с цел продажба ще се извършва от търговци, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или по законодателството на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, както и на юридически лица, създадени въз основа на нормативен акт, които са вписани в регистъра на производителите на етилов алкохол от земеделски произход, дестилати и спиртни напитки. Регистърът ще се води от Министерството на икономиката, пише още в законопроекта. Всяка партида от етилов алкохол от земеделски произход, дестилат от земеделски произход и спиртни напитки, произведени в България пък ще се придружава от протокол за изпитване, издаден от акредитирана лаборатория.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com