Облачна, но топла, пролетна събота

9785
Облачна, но топла, пролетна събота
Снимка: БГНЕС

Максимални температури в страната ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 16°. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав. 

Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен вятър, съобщиха от НИМХ към БАН. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна, малко по-ниско от средното за април. 

Началото на май обещава слънчево и сухо време

В началото на май след около седмица метеоролозите очакват да има повече слънчеви часове, валежите да са на по – малко места и за...

Над Черноморието ще има разкъсана, честа значителна облачност. Валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури 14°-16°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще се задържи 3-4 бала. 

Над планините ще бъде облачно и главно в Рило-Родопския масив ще има валежи от дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com