X
 
 

Около 400 деца от Кърджали бяха прегледани от пироговските специалисти

1016 0
photo of Около 400 деца от Кърджали бяха прегледани от пироговските специалисти
Снимка: БГНЕС
Близо 400 деца от Кърджали и областта бяха прегледани от пироговските специалисти в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов”, съобщават от лечебното заведение, пише БГНЕС. Прегледите се по повод празника на детето 1-ви юни и са разпределени в няколко направления.

За първи е беше направена демонстрация на телемедицинска връзка между МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" и болница УМБАЛСМ "Пирогов". Целта бе да се покажат възможностите за подкрепа и взаимната лекарска работа при диагностика и лечение на пациенти в по-отдалечените места. Обсъден беше реален медицински случай с придружаващите го изследвания. Изпробвана беше и камера за директно наблюдение на пациента.

Водещи специалисти от Пирогов ще прeглеждат безплатно деца в Бургас

Кампанията започва преди пет години и се разраства все повече. Увеличава се както броят на лекарите, които участват безвъзмездно в нея,...

Идеята на болница "Пирогов" е да се създаде мрежа за междуболнична комуникация, в която дежурни специалисти от столичната болница да оказват 24-часова подкрепа на свои колеги от страната. С технологията вече разполага болницата в Сандански. Високоспециализираните профилактични прегледи в рамките на Национална програма „Детско здраве – Пирогов” в Кърджали се провеждоха под патронажа на председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева и председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание - доктор Даниела Дариткова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители