Още не е установена причината за пожара на Витоша

6897
Още не е установена причината за пожара на Витоша

Пожарът в местността "Меча поляна" на Витоша е локализиран. Продължава работата по гасенето на огъня. Все още не е установена причината за пожара на Витоша, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНР, предаде БГНЕС.

"За момента пожарникарите успяват да се справят с локализацията. Трябва да се наблюдава и да се работи, защото има и вятър. Сигурна съм, че пожарникарите ще направят всичко необходимо, за да не се разпространява огънят. През вчерашния ден са горели предимно сухи треви. Надяваме се да не бъде обхваната гора. Това, което аз виждам в момента, е, че е горяла предимно ниска растителност", заяви Фандъкова.

За момента от пожарната не са призовали на помощ още доброволци, каза Фандъкова и добави: "В общината имаме над 30 подготвени и оборудвани доброволци. 10 от тях са тук на място и са готови да окажат съдействие. Осигурили сме водоноски. Има достатъчно пожарна техника за момента. Колегите от пожарната ще потърсят помощ и съдействие, ако има необходимост".

Цяла нощ 30 пожарникари обхождаха периметъра на пожара, възникнал вчера около обяд в местността "Меча поляна" в Национален парк "Витоша". В тъмната част на денонощието не бе допуснато разрастване на огнената стихия и навлизането й в близката борова гора. Към момента огънят е овладян и локализиран, а засегнатата площ е около 100 дка треви, храсти и торф.

Редактор: Десислава Ушатова

Пожар изпепели нови 550 декара

150 декара гора и около 400 декара сухи треви и храсти са изгорели в голям пожар, избухнал в землището на кърджалийското село Мост вч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com