Оставиха в ареста стрелеца от Лясковец

9560
Оставиха в ареста стрелеца от Лясковец
Снимка: БГНЕС

Великотърновският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка "задържане под стража" на стрелеца от Лясковец, който на 14 март тази година стреля по командоси и уби един, отишли да го обезвредят в дома му заради серия от сигнали на хора, че е опасен.

Магистратите не уважиха искането на Петко Савов да бъде променена мярката в по-лека - домашен арест или парична гаранция. Според прокуратурата има достатъчно данни, които доказват по безспорен начин вината на Савов, причинил умишлено смъртта на баретата Емил Шарков и ранил трима негови колеги, предаде БГНЕС.

Съдът призна за основателни и мотивите на държавното обвинение, че стрелецът представлява обществена опасност, въпреки че са му отнети огнестрелните оръжия, и е възможно той да се укрие от правораздавателните органи, съобщи Дарик радио.

Петко Савов беше доведен под охрана в съдебната зала и заяви пред журналистите, че е завел жалба от 52 страници в Европейския съд за защита на правата на човека. На съдебното заседание присъства и майката на стрелеца Стефанка Савова, която отказа коментар. Адвокатите на 53-годишния Петко Савов заявиха, че ще обжалват решението на Окръжния съд в законоустановения тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com