Оставка на Общинския съвет искат във Варна

4759

Варна защитава с всички сили реномето си на град, в който гражданското общество поставя смело своите изисквания. Не по-различно е и през днешния ден - около 50 души направиха блокада на входа на общината и спряха достъпа на всички служители и граждани до сградата. Причината - демонстрантите искат оставката на всички общински съветници, предаде БГНЕС.

Около 40 служители на жандармерията са застанали зад протестиращите и охраняват входа на общината. Достъпът до административната сграда ще бъде блокиран за 2 часа. Недоволните скандират "Мафия" и "Оставка".

Протестът в Благоевград вече е срещу банките

С палене на свещи пред банковите клонове в Благоевград протестиращите срещу монополите почетоха "паметта на жертвите на непосилните л...

Блокадата за служителите обаче не издържа толкова време и по-голямата част от тях вече са на работните си места. Така единствената пречка остава за гражданите, които са дошли да си свършат работата.

Две палатки са опънати пред общината. Единият от протестиращите чрез палатков лагер заплаши, че от днес обявява гладна стачка, като искането му е до 18 часа днес Общинският съвет във Варна да подаде оставка. Младен Живков заяви, че ще започне гладната стачка от 18 часа довечера, ако общинските съветници не си подадат оставката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com